SilverHawks

Dupa succesul serialului ThunderCats din 1985, Rakin/Bass Production au decis sa mai creeze o serie oarecum asemanatoare si astfel, in 1986, apare Silverhawks, la a carei animatie a contribuit aceeasi echipa ce mai tarziu va face parte din Studio Ghibli. De asemenea, o parte din cei ce au facut vocile pentru Thundercats au fost folositi si pentru SilverHawks.

Photobucket

Actiunea se petrece intr-o galaxie fictiva numita Limbo, undeva prin secolul 29, iar protagonisti sunt o echipa creata de politistul bionic Commander Stargazer, echipa ce lupta impotriva crimei organizate si in special impotriva mafiotului pe nume Mon*Star si a acolitilor lui. Mon*Star a fost capturat pe vremuri de catre Stargazer dar a reusit sa evadeze si pentru ca ii purta pica politistului, ura lui se extinde si asupra echipei StarHawks.
Echipa SilverHawks calatoreste prin spatiu la bordul navei Miraj si este compusa din cinci luptatori ale caror corpuri umane fusesera transformate in corpuri bionice, acoperite de o armura din argint (cu exceptia unuia care are armura din cupru). Armurile lor sunt echipate cu masti protectoare, aripi, propulsoare si arme laser.

Silverhawks

Sa vedem acum o parte din personaje:
SilverHawks
Quicksilver este cel care conduce echipa in lupta si ca locotenent fusese conducatorul Interplanetary Force H. este mai tot timpul insotit de o pasare-cyborg numita Tally Hawk.
Bluegrass este al doilea la comanda si pilotul navei Miraj. Nelipsite ii sunt palaria de cowboy si arma in forma de chitara. Este singurul dintre cei cinci care nu poate zbura, armura lui nefiind echipata cu aripi. Arma lui se numeste Sideman.
Steelheart si Steelwill sunt gemeni si bineinteles ca intre ei exista o legatura empatica asa cum numai intre gemeni poate exista. Armele lor se numesc Stronghold si Rayzor.
Copper Kid este singurul nepamantean din echipa si, asa cum se intelege din numele lui, este cel mai tanar iar armura lui este din cupru. Geniu in ale matematicii, vine de pe planeta Mimes si este un acrobat de exceptie. Arma lui este Mayday.

SilverhawksSilverhawksSilverhawks
SilverhawksSilverhawksSilverhawks
Silverhawks

In afara de cei cinci mai avem inca patru SilverHawks ce apar mai tarziu in serie:
Hotwing este un magician si puterea lui se trage dintr-o energie mistica ce-l alesese sa lupte impotriva nedreptatilor. Armura lui este din aur, iar arma se numeste Gyro.
Moonstryker se foloseste de niste elice ce apar in jurul taliei pentru a genera un ciclon cu ajutorul caruia se deplaseaza prin spatiu. Armura lui este de culoarea turcoazului, iar arma lui este Tailspin.
Condor este un vechi aliat al lui Stargazer si desi are implantate componenete bionice, nu are armura.
Flashback este un SilverHawk venit din viitor in momentul in care afla ca echipa originala urma sa fie distrusa de o explozia unui soare. Armura lui este verde. Backlash este numele armei lui.

Mafiotii
Mon*Star, bossul multimilionar, este un humanoid cu trasaturi de felina ce se poate transforma cu ajutorul Limbo Moonstar intr-o creatura foarte puternica. Calatoreste prin spatiu cu un calamar spatial numit Sky-Runner, iar arma folosita este Sky Shadow.
Yess-man este acolitul nr.1, lingau de profesie ca doar de’aia are aspectul unui sarpe ;))
Buzz-Saw este un robot din al carui corp se desprind panze de ferastrau circular. In afara de ele mai are o arma numita Shredator.
Mumbo-Jumbo poate sa-si sporeasca masa musculara si are aspectul unui minotaur. Arma este Airshock.
Windhammer are puterea de a manipula conditiile atmosferice (desi acest lucru e ciudat in spatiu /:) ) cu ajutorul unei furci uriase.
Mo-Lec-U-Lar desi are aspect unamoid isi poate schimba forma corpului si se foloseste de arma Volt-ure.
Pokerface este proprietarului navei Casino si il taxeaza pe Mon*Star ori de cate ori acesta ii foloseste ideile in lupta impotriva SilverHawks.
Hardware este inteligentul. Inventeaza tot felul de masinarii pentru a fi folosite in lupta.
Melodia este oponenta directa a lui Bluegrass, cu al ei sintetizator. Are obiceiul de a crea haos pe unde ajunge.

SilverhawksSilverhawksSilverhawks
SilverhawksSilverhawksSilverhawks
SilverhawksSilverhawksSilverhawks
SilverhawksSilverhawks

Chestii:
# Drepturile de difuzare ale serialului apartin acum companiei Warner Bros.
# Marvel Comics a realizat o serie de comics-uri bazata pe serialul animat.
# Kenner este compania care a produs colectia de action figure desi in prima faza aceasta trebuia realizata de aceeasi companie care a lansat si colectia pentru ThunderCats si anume: LJN.

Opening

Credite:
Regie: Arthur Rankin Jr. si Jules Bass
Producatori: Arthur Rankin Jr., Jules Bass, Lee Dannacher si Masaki Ihzuka
Studio: Rakin/Bass Production si Pacific Animation Corporation
Data premiera: 8 septembrie 1986
Numar episoade: 65 x 22 minute
Voci:
Comdr. Stargazer ……Bob McFadden
Quicksilver ……………Peter Newman
Bluegrass ……………..Larry Kenney
Steelheart …………….Maggie Wheeler
Steelwill ……………….Bob McFadden
Mon*Star ……………..Earl Hammond
Yess-man ……………..Bob McFadden
Hardware ……………..Bob McFadden
Melodia ………………..Maggie Wheeler
Windhammer ………….Doug Preis
Mo-Lec-U-Lar …………Doug Preis
Mumbo Jumbo …………Peter Newman
Poker-Face …………….Larry Kenney

Image and video credit: Warner Bros.

IMDb ; Lista episoade ; BCDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back