Combattler V

Pentru ca de ceva timp cei doi neuroni ce-i mai am in proprietate tot joaca ping-pong cu ideile mele :-w, m-am hotarat sa va povestesc despre un subiect mai simplu. Recunosc ca n-am vazut anime-ul de fata, exceptand primele trei episoade vizionate ca sa ma pun in tema cu subiectul. De fapt, nici nu stiam despre existenta lui, iar descoperirea a fost absolut intamplatoare, pornind de la o cautare ce nu aveam nimic in comun cu el.
Nu mica mi-a fost surpriza cand am aflat ca, sub numele de Combattra, robotul Combattler V a facut parte din linia de jucarii Shogun Warriors a companiei Mattel.
Seria anime este produsul unei colaborari dintre doua mari nume, si anume: Sunrise si Toei Animation, si face parte dintr-o trilogie numita “Romance Super Robot Trilogy” regizata de Tadao Nagahama si creata de un grup numit Saburo Yatsude.

Combattler

Povestea merge cam asa:
In urma cu 1000 de ani, locuitorii de pe planeta Campbell decid sa plece in cautarea de noi lumi pe care sa le populeze. Unul dintre grupuri ajunge pe Pamant dar din cauza anumitor circumstante nu-si pot indeplini misiunea. Ne aflam in secolul 21 si grupul de extraterestrii, condusi de Orleana, se trezeste la viata si pun la cale un plan de cucerire a Pamantului si de eradicare a umanitatii. Acum, singura aparare impotriva extraterestrilor este robotul Combattler V si cei cinci piloti ai sai. Ei vor avea de luptat cu diversi roboti numiti Slave Monsters si Magma Beats.

Combattler Combattler Combattler
Combattler Combattler Combattler

Combattler V este un robot electromagnetic construit de profesorul Nanbara, fondatorul si directorul bazei de operatiuni Nanbara Connection. Cei cinci piloti au fost alesi in baza unei anumite abilitati ce-i caracterizeaza, astfel:

Hyouma Aoi – conducatorul echipei ; un foarte bun motociclist (si foarte nesabuit vitezoman ;)) ), conduce Battle Jet si formeaza capul robotului.

Juzo Naniwa – un tip foarte calm si tragator de talie olimpica, conduce Battle Crusher si formeaza pieptul si bratele robotului.

Daisaku Nishikawa – maestru in judo, conduce Battle Tank, singura parte a robotului ce nu poate zbura si formeaza restul trupului.

Chizuru Nanbara – nepoata profesorului Nanbara si singura femeie din echipa, conduce Battle Marine, care formeaza picioarele robotului.

Kosuke Kita – un copil-geniu si inventator, piloteaza Battle Craft care formeaza talpile robotului.

In primul sezon al seriei, antagonistii principali sunt Orleana si generalul Garuda, care vor fi invinsi facand astfel loc in sezonul doi unei alte perechi: Empress Janera si Warchimedes.

Opening japonez

Secventa combinare


Titlul original: Cho Denji Robo Combattler V
Titluri alternative:
Combattler V
Los Héroes del Combattler
Super Electromagnetic Robo Combattler V
Ultra Electromagnetic Robot Combattler V

Credite:
Regie: Tadao Nagahama
Scenariu: Keisuke Fujikawa, Masaki Tsuji, Saburo Yatte, Yoshitake Suzuki
Studio animatie: Sunrise
Studio productie: Toei Animation
Muzica: Hiroshi Tsutsui
Generic inceput: “Combattler V no Theme” / Ichiro Mizuki si Koorogi ’73
Generic final: “Ike! Combattler V” / Ichiro Mizuki
Numar episoade: 54 x 30 minute
Data premiera: 17 aprilie 1976

Voci:
Yuji Mitsuya ….. Hyouma Aoi
Keaton Yamada …… Jyuuzou Naniwa
Kazuya Tatekabe ….. Daisaku Nisikawa
Miyuki Ueda ……. Chizuru Nanbara
Sachiko Chijimatsu ….. Kosuke Kita
Goro Naya ….. Dr. Nanbara
Masako Nozawa ….. Ropet
Kenichi Ogata …… Dangel
Masako Nozawa ….. Orleana
Noriko Tsukase ….. Empress Janera si Chie Ichinoki
Osamu Ichikawa ……. Great General Garuda si Warchimedes

Combattler Combattler Combattler
Photobucket Combattler Combattler

credit foto
Wikipedia ; ANN

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back