The New Adventures of Gilligan

De cate ori vi s-a intamplat sa auziti prin filmele americane, pomenidu-se de Gilligan sau Gilligan’s Island? Mie de multe ori si habar n-aveam despre ce e vorba. Mai tarziu am aflat ca este vorba despre un serial american de prin anii ’60, in care se povestesc aventurile unui grup de naufragiati. Mult mai tarziu am aflat ca, in afara de acest serial, mai exista inca unul, de data aceasta de desene animate, care poarta numele de “The New Adventures of Gilligan“, realizat de Filmation si difuzat in perioada 1974-1977 pe canalul ABC.
Serialul de desene animate a beneficiat de vocile celor care jucasera in serialul live action, mai putin Tina Louise (interpreta personajului Ginger Grant) care n-a dorit sa mai aiba nicio legatura cu acest titlu si Dawn Wells (interpreta personajului Mary Ann Summers) care avea alte angajamente in acea perioada.
In afara de personajele prezente in seria live, in cea de desene animate a mai fost adaugat un personaj, Snubby maimutica lui Gilligan, a carui voce a fost facuta de producatorul Lou Scheimer.

gilligan

Ca multe alte serii produse de Filmation, fiecare episod se incheie cu un dialog intre Gilligan si Skipper despre ce invataturi se pot trage din intamplarile episodului respectiv.
Au fost in total 24 de episoade, primele 16 fiind difuzate in sezonul 1974-1975, iar celelalte 8 in sezonul 1975-1976. Din pacate seria face parte din categoria raritatilor, asa ca nu va pot oferi spre vizionare nici macar un episod.

Intro

Wikipedia ; IMDb ; Lista episoade BCDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back