Prince Namor The Submariner

thumb-namor Cautand de zor benzi desenate de la Marvel dinainte de cel de al doilea razboi mondial am dat peste un personaj care mi-a atras atentia: Prince Namor The Submariner. Acest personaj, iesit in perioada de aur a benzilor desenate, si-a facut aparitia in primavara lui 1939 in prototipul revistei “Motion Picture Funnies Weekly” realizat de catre Funnies Inc. ca mai tarziu sa fie reluata ideea in primul numar al reviste “Marvel Comics“.

Eroul nostru s-a nascut in Atlantida (firesc.. :P ) si este copilul printesei Fen, fiica imparatului Thakorr, si capitanul american Leonard McKenzie. Acesta este singurul print al lumii sale cu pielea roz si nu albastra ca a supusilor lui, dar, cu toate acestea, in momentul in care izbucneste cel de al doilea razboi mondial el se alatura unor eroi ca si Captain America si The Human Torch pentru a apara oamenii nevinovati. El este ranit in acest razboi si ajunge, suferind de amnezie, sa tariasca in New York sub numele de Macin in timp ce Atalntida este distrusa de testele nucleare. Johnny Storm (Fantastic Four) il scoate din amenezia in care era cufundat, dar acesta, vazand Atlantida distrusa crede ca toti cei de acolo sunt morti si jura ca se va razbuna pe umanitate. In momentul in care gaseste noua Atlantida si realizeaza ca vendeta sa nu isi mai are rostul. Intors acasa se casatoreste cu lady Dorma, verisoara sa (?!) care este insa ucisa de catre malefica printesa Llyra din regatul Lemuria. Dupa ce este si detronat se alatura grupului The Avengers si devine si membru al Illuminati impreuna cu Mister Fantastic, Iron Man, Doctor Strange, Professor X si Black Bolt. Denumit primul mutant Marvel, Namor are mai multe abilitati iesite din comun: poate sa zboare, sa coboare la mari adancimi in apa, controleaza telepatic vietatile marine, are evident forta superumana, poate respira sub apa si multe altele.

In 1966 este realizat show-ul canadian “The Marvel Super Heroes” care include episoade despre 5 dintre supereroii Marvel. In fiecare zi show-ul era dedicat unuia dintre ei dupa cum urmeaza:

Luni: Captain America
Marti: The Incredible Hulk
Miercuri: The Invincible Iron Man
Joi: The Mighty Thor
Vineri: Prince Namor the Sub-Mariner

Mai jos va invit sa vizionati cele 13 episoade a cate 20 de minute din seria realizata in 1966. Pe mine sincer ma distreaza felul in care erau realizate acest gen de seriale in acea vreme. :)) Asa de stangaci si totusi asa de frumos.

Voci:
John Vernon – Prince Namor, the Sub-Mariner
Bernard Cowan – narator / Lord Vashti
Peg Dixon – Lady Dorma
Gillie Fenwick – Xantor / Melmo / atlant

Lista episoade:
Peril In The Surface World
The Start Of The Quest
Not All My Power Can Save Me
Atlantis Under Attack
The Thing From Space
To Conquer A Crown
To Walk Amongst Men
Atlantis Is Doomed
Beware The Siren’s Song
Ship Of Doom
The Planet Of Doom
Doctor Doom’s Day
Let The Stranger Dieā€¦!

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Sursa 1 2 Pagina oficiala

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back