Transformers

Ca sa fie clar pentru toata lumea: sunt fan Optimus Prime!! Faptul ca pana acum n-am vorbit decat despre cel de-al doilea live action film Transformers si despre filmul animat din 1986, nu este decat o greseala pentru care, atat eu cat si Ada, ne punem cenusa-n cap (nu-i asa Ada? ;)) ).

In acest prim articol voi face o scurta prezentare a francizei si va voi spune cate ceva despre primul sezon al seriei animate inceputa in 1984 si cunoscuta si ca Transformers: Generation 1.

trsfm

Toata nebunia cu roboti care se transforma in diverse vehicule, animale si alte chestii, a inceput de la compania Takara, care in anul 1980 a lansat o linie de jucarii numita Diaclone, iar in anul 1983 a mai scos pe piata inca o linie numita MicroChange.
Diaclone si MicroChange au devenit foarte curand obiect de interes pentru faimoasa companie Hasbro, iar de aici si pana la colaborarea cu Marvel n-a mai fost decat un pas, cu atat mai mult cu cat Hasbro si Marvel mai aveau un proiect comun si anume G.I. Joe.
Cea mai buna alegere a fost facuta in momentul in care in acest proiect a fost atras studioul Toei Animation care urma sa se ocupe de animatia seriei tv.
In septembrie 1984 are premiera primul episod al unei miniserii in care se face cunostinta cu mai toti robotii ce vor deveni deliciul multor generatii de copii, serie ce avut un succes imediat si care va fi punctul de plecare a multor alte serii de desene animate cu personaje “transformabile”. Dupa difuzarea acestei mini-serii formata din trei episoade se vor mai produce inca 13 episoade care, impreuna cu seria pilot, vor forma primul sezon al seriei numita, asa cum am mai spus, Transformers: Generation 1.

trsfm2
trsfm3
trsfm4
Primele trei episoade explica circumstantele in care actiunea seriei ajunge sa se desfasoare pe Pamant.
Cybertron, o planeta artificiala, era populata de roboti ce, in lupta pentru obtinerea de resurse, se impartisera in doua fractiuni: Autoboti si Decepticoni. Autobotii ajunsesera in pragul disparitie in urma unui foarte lung razboi si Optimus Prime decide ca trebuie sa plece pe alte planete pentru a obtine resursele necesare. Megatron afla despre acest plan si decide ca trebuie sa faca acelasi lucru. Cele doua grupuri parasesc planeta natala in cautarea de resurse si ajung sa se prabuseasca pe Pamant. Timp de cateva milioane de ani, robotii raman inactivi, pana in era moderna a omenirii cand eruptia unui vulcan activeaza computerul navei pe care se aflau.
Curand, Megatron decide ca resursele Pamantului ii sunt de folos pentru a crea o arma cu ajutorul careia sa stapanesca universul. pentru realizarea planului Decepticonii incep construirea unei baze in mijlocul desertului.
trsfm5
trsfm6
trsfm7
trsfm8
trsfm9
trsfm10

Optimus si Autobotii intuiesc planurile lui Megatron si hotarasc ca acesta trebuie impiedicat sa le duca la indeplinire. In urma unei confruntari in care sunt prinsi si cativa oameni de pe platforma petroliera, Autobotii isi gasesc prieteni in randul oamenilor: Spike si tatal sau Sparkplug Witwicky.
La sfarsitul celui de-al treilea episod este clar ca actiunea va consta in principal din efortul Decepticonilor de a pune mana pe surse de energie si lupta Autobotilor pentru a impiedica planurile lui Megatron. Tot in aceste prime episoade ii cunoastem pe cei mai importanti roboti:
Autobotii condusi de Optimus Prime sunt: Brawn, Bluestreak, Bumblebee, Cliffjumper, Gears, Hound, Huffer, Hauler, Ironhide, Jazz, Mirage, Prowl, Ratchet, Roller, Sideswipe, Sunstreaker, Trailbreaker, Wheeljack si Windcharger. Teletraan 1 este computerul navei lor, Ark.
Decepticonii condusi de Megatron sunt: Starscream, Skywarp, Thundercracker, Reflector, Soundwave, Laserbeak, Buzzsaw, Ravage, Rumble, Frenzy si Shockwave (care ramane sa pazeasca ordinea pe Cybertron).

trsfm11
trsfm12
trsfm13
In urma actiunilor lor, guvernele lumii decid sa-i ajute pe Autoboti in obtinerea de resusrse pentru revitalizarea planetei Cybertron, resurse cu ajutorul carora Autobotii, intorsi pe planeta natala, sa reuseasca sa reconstruiasca o parte din edificiile distruse de Decepticoni.
Shockwave il tine la curent pe Megatron, care isi construise o baza subacvatica, cu situatia de pe Cybertron si asta are ca rezultat inmultirea actiunilor Decepticonilor de obtinere, prin forta, de resurse naturale.
Este realizat un pod spatial intre Cybertron si Pamant, pod ce va fi folosit pe rand atat de Autoboti cat si de Decepticoni atat pentru transportul de resurse cat si al lor personal.
Curand apar si alti oamnei dornici sa ajute in combaterea Decepticonilor, cel mai important fiind Chip Chase, un geniu tintuit intr-un scaun cu rotile, care il ajuta pe Dr. Alcazar sa puna la punct o formula de folosire a antimateriei ca sursa de energie. Megatron incearca sa foloseasca aceasta formula dar ajunge la concluzia ca este prea instabila. Pe de alta parte, Ark (nava Autobotilor) dispunea de o camera de conversie a antimateriei asa ca formula le era folositoare.

trsfm14
trsfm15
trsfm16
trsfm17
Decepticonii se decid sa foloseasca energia generata in centrul Pamantului si pentru asta ajung in intinderile arctice unde descopera inghetat, un fost partener al lui Starscream. Skyfire fusese explorator si in urma unui accident se prabusise in intinderile polare, ramanand captiv miliane de ani. Cand se trezeste, este indus in eroare in privinta actiunilor Decepticonilor si decide sa li se alature. Curand va descoperi ca planurile lor nu sunt asa onorabile cum pareau si va trece de partea lui Optimus Prime, Autobotii castigand astfel un aliat puternic.
Numarul celor care lupta impotriva Decepticonilor se mareste in momentul in care, in urma descoperirii catorva fosile de dinozauri, Wheeljack si Ratchet construiesc versiuni robotizate ale dinozaurilor, ce vor primi numele de Dinoboti.
La inceput, Autobotii au mari probleme cu Dinobotii ce nu functionau corect dar in final, dupa cateva modificari facute si dupa ce acestia din urma au un rol important in salvarea lui Optimus si a altor cativa, dinozaurii robotizati sunt acceptati in echipa.

Intro sezonul 1

Ending sezonul 1

Wikipedia ; IMDb

Despre alte detalii ale primului sezon va voi spune in articolul viitor si, poate, tot atunci voi reusi sa va fac si o lista mai detaliata a robotilor din G1.

See ya!!!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back