Felix the Cat

“Felix the Cat,
The wonderful, wonderful cat!
Whenever he gets in a fix,
He reaches into his bag of tricks!
Felix the Cat
The wonderful, wonderful cat
You’ll laugh so much your sides will ache
Your heart will go pitter pat
Watching Felix, the wonderful cat!”

Cel mai cunoscut personaj pana la aparitia lui Mickey Mouse, a fost, fara indoiala, Felix the Cat. Aparut in era filmelor mute, in anul 1919, a cucerit imediat publicul si a reusit sa se mentina in preferintele lui pana la sfarsitul anilor ’20. Inceputul erei vorbite s-a dovedit a fi nefast personajului, desenele animate cu Felix nereusind sa atraga si astfel, in anul 1930, productia de noi filme a fost oprita. Cu toate acestea el a continuat sa apara in benzi desenate si in anii ’50 a fost readus pe micile ecrane cu o noua infatisare, cu noi personaje si cu un intro ce a ramas emblematic pentru PERSONAJUL Felix.

felix2

Creatorul lui Felix a fost foarte mult timp subiect de discutie, unii atribuind personajul lui Pat Sullivan (detinatorul drepturilor de autor), iar altii lui Otto Messmer (unul dintre desenatorii lui Sullivan). Indiferent de cine l-a creat, cert este ca popularitatea lui la vremea respectiva, dar si ani mai tarziu, a facut ca pisoiul negru cu ochi mari si zambet lat, sa fie intalnit nu doar in desene animate ci si ca jucarii, plusuri, carti postale sau aplicat pe diverse obiecte casnice.
Asa cum spuneam, in perioada 1919-1930, Felix a aparut in numeroase episoade, numarul lor ajungand undeva pe la 180, dupa care a fost oprit. A avut o scurta revenire in anul 1936, cand au fost difuzate 3 episoade. Lista completa o gasiti AICI

bold20king20cole


In anul 1954 noul proprietar al personajului, nepotul lui Pat Sullivan, impreuna cu Joe Oriolo, ce ce i-a urmat lui Mesmmer dupa retragere si cel ce l-a creat pe Casper, au decis ca Felix trebuie readus pe ecrane. Astfel, in 1958 este inceputa o noua serie animata ce s-a intins, pe durata a 126 de episoade, pana in anul 1961. Au fost introduse personaje noi, iar Felix se ajuta in aventurile sale de o geanta magica.
O alta serie animata, numita The Twisted Tales of Felix the Cat, a fost difuzata in perioada 1995-1997, asta dupa ce personajul a cunoscut o grea infrangere in box-office odata cu aparitia in 1988 a filmului Felix the Cat: The Movie.

Se mai zvoneste ca o noua serie este in stadiul de productie si ca Disney intentioneaza sa aduca personajul intr-un film live action/animatie, undeva in anul 2012. Ramane de vazut daca este adevarat sau nu.

felixwallpaper

Felix Saves The Day 1922 – silent era

Felix The Cat episodul 1 – The Magic Bag – din seria TV

Ar mai fi foarte multe de spus dar trebuie sa recunosc ca ma omoara caldura asta :”> . Va las o lista de site-uri unde puteti gasi tot felul de informatii.

Site oficial ; Golden Age Cartoon ; Wiki Felix the Cat ; Wiki serie TV ; Toontracker ; Toonopedia ; BCDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back