G.I. Joe (serii animate)

gijoeAnul acesta este clar un an superb pentru productiile derivate din benzi desenate si/sau desene animate. Pana acum v-am innebunit cu “Transformers” (saptamana aceasta apuc si eu sa-l vad) si acum este randul lui G.I. Joe care a beneficiat si de o serie de desene animate.

G.I. Joe nu a inceput ca personaj animat, originele lui find papusile action-figure realizate de catre firma Hasbro incepand cu anul 1982. “G.I. Joe: A Real American Hero” este numele primei serii de desene animate care a avut premiera in 1983 si are la baza si seria de benzi desenate inspirate de jucariile lui Hasbro si produsa de Marvel Productions si Sunbow Productions. Prima oara a fost facuta o mini-serie de 5 episoade urmata de alta mini-serie “G.I. Joe: The Revenge of Cobra” in 1983, “G.I. Joe: The Pyramid of Darkness” (inceputul sezonului 1) si “G.I. Joe: Arise, Serpentor, Arise!” (inceputul sezonului 2).

In 1985 incepe seria de lunga durata care a fost folosita in primul rand ca metoda de publicitate pentru vanzarea jucariilor G.I. Joe, lucru care a facut ca aproape fiecare episod sa fie focusat pe unul dintre personajele seriei de jucarii. Sfarsitul episoadelor erau folosite pentru a adresa o morala copiilor. Fraza de incheiere a devenit lait-motivul seriei: “And knowing is half the battle.“.

Cea de a doua serie de lunga durata incepe in 1989 cu mini-seria “Operation: Dragonfire” la fel ca si prima serie de lunga durata. De data aceasta insa firma Hasbro a contactat casa de productie DiC pentru realizarea seria de desene animate datorita costurilor mai scazute de productie. Tot din acest motiv episoadele se focuseaza in primul rand pe persoanejele noi cum este Hawk care imparte comandamentul G.I. Joe cu Sergentul Slaughter dn prima serie. Inamicii lor, organizatia Cobra, este formata in special din aceleasi personaje ca si in “G.I. Joe: A Real American Hero (1985)”.

G.I. Joe: A Real American Hero (1985)
Producatori: Marvel Productions si Sunbow Productions
Creator si scenarist: Ron Friedman
Sezoane: 2
Episoade: 96
Durata episod: 30 minute

G.I. Joe: A Real American Hero (1989)
Producatori: Hasbro si DiC
Regizori: Jim Duffy si Chuck Patton
Episoade: 44
Durata episoade: 30 minute

Hai sa vedem…v-am deschis apetitul pentru filmul live-action “G.I. Joe: The Rise Of The Cobra“? Eu una de abia astept sa il vad! :X

gi-joe-logo

gijoe1 gijoe12 joecartoon1 serpentor24 classicflint

G.I. JOE trailer in HD

Serie 1985

Serie 1989

Mai multe info gasiti pe pagina oficiala de Wiki.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back