Star Trek animated series

thumb-startrekHai sa vedem cine ma cunoaste! Care sunt acele lucruri fara de care nu pot sa traiesc? ;;) Pai, avem asa: Barbie :D , desene animate si……Star Trek!!!!! :X Oh, daaaaaaaaaa! Star Trek ruleaza la greu! Deja am facut planuri impreuna cu Kmeleon ca sa vedem noul film Star Trek la cinema, in Bucuresti. Cami, nu uita batistutele! :))

Si pentru ca avem anul acest reinvierea fenomenului cultural Star Trek, nu puteam sa nu vorbesc putin despre seria animata a acestui serial, serie produsa de catre Filmation, asa cum va povesteam. Desi poate multi dintre voi considera acest serial ca fiind doar o nebunie a creatorilor Star Trek, va pot spune ca nu numai ca vocile sunt cele ale actorilor din seria originala (minus Pavel ChekovWalter Koenig), dar seria a mai si castigat un premiu Emmy! ;)

Dupa succesul urias inreistrat de catre capitanul Kirk si echipajul lui, in seria din anii ’60, Gene Roddenberry s-a hotarat sa realizeze si o varianta animata care a avut premiera in 1973, pe NBC, si a durat pana in 1974. El a avut control total asupra partii creative a seriei si, din acest motiv, poti spune cu mana pe inima ca te uiti la un episod real din Star Trek si nu la un desen animat cu o actiune usurica. Initial Filmation dorea sa introduca si personaje junior pentru fiecare personaj principal, dar Gene a refuzat. Mai tarziu ideea lor s-a transformat in seria “Space Academy“, unul dintre putinele live-action produse de catre ei.

Marea majoritate a celor 22 de episoade l-au avut ca regizor pe Hal Sutherland si au fost novelizate de catre Alan Dean Foster in seria de carti Star Trek Logs. In seria de desene animate apar si unele elemente care nu sunt prezente in seria originala, dar apar in The Next Generation. Un asemenea exemplu este holodeck-ul care apare in episodul “The Practical Joker“. De asemenea aici apare unul din primele momente cand o femeie preia comanda navei. Este vorba despre episodul “The Lorelei Signal” cand Uhura conduce nava. Unele episoade sunt continuari ale unor intamplari din seria originala cum ar fi: “More Tribbles, More Troubles” care este continuarea episodului TOS: “The Trouble with Tribbles“.

Seria nu numai ca a castigat un Emmy, dar a fost singurul hit Filmation care a rulat pe NBC si a fost declarat al 96-a serie de animatie importanta in topul IGN.

Daca nu ati vazut acest serial de desene animate, va recomand cu toata caldura sa il urmariti. Sigur o sa va placa! Cei care doresc mai multe info pot sa viziteze pagina de Wiki si fansiteul oficial.

Acum va las in compania episodului “The Terratin Incident” ca sa va atat putin. ;))

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back