Parisul Vesel (Gay Purr-ee) Subtitrat

paris1Si dupa atatea discutii despre articolul din Adevarul si documentarul lui Alex Stanescu, ar fi si cazul sa discutam putin despre ceea ce reprezenta genericul de sfarsit al emisiunii Gala desenului animat , emisiune realizata de Viorica Bucur. Parisul vesel , caci despre el este vorba, este un film de animatie exceptional distribuit de Warner Bros. Haideti sa aflam povestea:

Jaone Tom, un pisoi fermecator si educat , traieste multumit in peisajul rural frantuzesc alaturi de aleasa inimii sale, frumoasa pisicuta Mewsette. Insa aceasta are un vis neimplinit, care o face sa ofteze in taina. Plictisita de ferma in care traiau, Mewsette ar vrea sa experimenteze rafinamentul si luxul vietii pariziene, asa ca pisicuta isi face drum spre capitala pentru asi implini visul. Insa imediat ce fermecatoarea si inocenta pisicuta ajunge in capitala Frantei, cade in capcanele maleficului Meowrice…Afland drama prin care trece iubita sa , Jaone Tom pleaca spre Paris impreuna cu amicul sau Robespierre pentru ca, infruntand pericolele ascunse de frumusetea Parisului, sa-si salveze iubita…
Cam asa suna povestea , va invit insa sa si vedeti acest film, GARANTAT o sa va placa :)

gay-puree-cut

Interesanta este incursiunea prin lumea artei pe care acest film o ofera. Pictura este dens promovata atat prin coloristica celor doua parti ale filmului ( ferma si Parisul) dar si prin faptul ca pisicuta este pictata de pictori celebrii : Degas, Monet, Van Gogh, Gauguin, Tolouse Lautrec si bineinteles Picasso.

Mai jos, filmul subtitrat

Credite:
Titlu original: Gay Purr-ee
An aparitie: 1962
Durata :85 min
Distributie: Warner Bros
Regizor: Abe Levitow
Scenariu: Joan Gardner
Chuck Jones
Muzica: Harold Arlen
E.Y. “Yip” Harburg
Voci:
Judy Garland – Mewsette
Robert Goulet – Jaune Tom
Red Buttons – Robespierre
Paul Frees – Meowrice
Hermione Gingold – Rubens-Chatte
Morey Amsterdam – povestitorul
Mel Blanc – Bulldog si alte voci

Desenul animat este ilustrat si AICI
Sursa : IMDB
Mai multe despre …@WIKI
Vive La Coolest Cat Who Ever Captured The Happy Heart Of Paris!

Tag-uri:

 • Ador aceste desene!Buna alegere! ^-^

 • Misslovecraft

  Foarte tare ! Felicitari

 • alex

  Sunt super desenele astea. Sper ca exista mai multe seriale. Sa vad pe torrente !

 • Kmeleon

  @Misslovecraft: da’ aici nu e vorba de Pisicile Aristocrate :-??

 • ah, amintirile copilariei… si-acum ma trezesc cu perii rasculati pe ceafa cand aud si vad genericul asta… era singura noastra bucurie din zilele de sfarsit de saptamana (nu exista “week-end” pe-atunci, ci sfarsit de saptamana).
  de fapt, exista si un cuvant consacrat: SRL. Nu, nu insemna Societate cu Raspundere Limitata. Nu insemna nici “sambata redusa libera” cum credeam in naivitatea mea de copil (pentru ca sambetele, desi se lucrau, erau zile de munca mai scurte, prin lege) ci Saptamana Redusa de Lucru (nume cretin, nu?)
  Oricum, desenele erau cele care ne strangeau pe toti prin case, adunandu-ne de prin colbul din fatza blocurilor, si binecuvantand cartierul cu o liniste binemeritata dupa toata harmalaia copiilor, liniste in care nu mai auzeai, izvorand din toate casele, decat genericul de mai sus

 • Ariel

  Eram sigura ca acest post va trezi ceva amintiri. Multumim mult pentru ca ti-ai impartasit gandurile cu noi.

 • Pingback: Parisul Vesel - Filmul | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back