Fish Police

“Gill…Inspector Gill, acesta este numele meu. Desigur intr-un oras precum Fish City faptul ca ma numesc Branhie nu deranjeaza pe nimeni. Asa cum am mai spus, sa fii un politist bun intr-un oras rau poate fi periculos.”

Chiar daca toate personajele din acest desen animat sunt vietuitoare marine, asta nu inseamana ca vietile portretizate nu sunt cat se poate de reale. Imaginati-va o atmosfera de metropola aglomerata intunecata,rece…noir ce mai, o poveste cu detectivi pesti, dive sirene incantatoare, chelnarite haioase si interlopi caracatite. Un portret pamfletizat al unei lumi reale dar totusi fara acea tenta de violenta.

fish1_140fishpolice1

Detalii de realizare:

Acest serial a fost difuzat “prime-time” adica la ora de maxima audienta pe postul CBS-TV de la 28 Februarie 1992 pana la 13 Martie 1992 in 6 episoade fiind o productie Hanna-Barbera, dupa o banda desenata de Steven Moncuse (produsa intre anii 1985-1990).
In Romania a fost difuzat in cadrul emisiunii Turnul Babel la orele 14:00 Sambata in episoade de 30 minute.
Printre vocile principale ii vom recunoaste pe Ed Asner in rolul Inspectorului Sef Abalone, JoBeth Williams fiind diva Angel si Megan Mullally fiind chelnerita Pearl. Alte voci fiind Jonathan Winters, Hector Elizondo(Calamari), Georgia Brown(Goldie), Buddy Hackett(Crabby), Robert Guillaume (Det.Catfish) si Tim Curry.

Genericul:

Toonopedia ; IMDb ; torrent

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back