Dumb Hounded – Droopy

Poate ca, fiind vineri, va asteptati la Sylvester sau la Tweety sau la Sylvester & Tweety. Ei bine, nu. Pentru ca ieri am dat peste cateva desene animate cu Droopy, m-am gandit sa schimb “meniul” saptamanal si sa va prezint putin acest personaj.

droopydog1 droopydog2 droopydog3

Droopy si-a facut aparitia in anul 1943 intr-un episod intitulat Dumb Hounded produs de MGM. Creatorul sau, Tex Avery, l-a numit la acea vreme Happy Hound numele de Droopy primindu-l abia in al cincelea episod in care a aparut.
Prima data cand il vezi n-ai impresia ca e cine stie ce de capul lui, pentru ca Droopy se misca incet, vorbeste molcom si insasi infatisarea lui iti da impresia unui caine bleg. Dar nu va lasati inselati, asemenea adversarilor sai! Droopy este foarte destept, foarte rapid, reusind sa ajunga intotdeauna intr-un loc inaintea adversarului si, nu in ultimul rand, este foarte puternic, asa cum putem vedea intr-un episod in care pune la pamant fara probleme un taur. De multe ori, Droopy se adreseaza publicului spunand “You know what?” dupa care urmeaza o replica potrivita situatiei sau celebra replica “I’m happy”.

droopydog4 droopydog5 droopydog6

In studiourile MGM au fost create 24 de episoade, intinse intre anii 1943 si 1958, 18 dintre ele fiind regizate de catre Tex Avery. In 1954, Avery pleaca de la MGM si locul lui este luat de catre asistentul sau Michael Lah.
Prin anii ’80 Droopy mai are cateva aparitii in serialul produs de Filmation, The New Adventures of Tom and Jerry, iar in anii ’90 apare intr-o alta serie, produsa de aceasta data de catre Hanna & Barbera, numita Droopy, Master Detective.
Wiki Droopy ; IMDb Droopy

Credite
Regizor: Tex Avery
Producator: Fred Quimby
Muzica: Scott Bradley
Voci:
Bill Thompson … Droopy
Frank Graham … Killer Wolf / Mayor
Studio: MGM
Durata: 7 minute
Data premiera: 20 martie 1943

BCDB Dumb Hounded ; IMDb Dumb Hounded

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back