Disney Remake

little johnPoate nu o sa va vina sa credeti, dar s-a demonstrat ca unele dintre scenele din desenele Disney sunt salvate, si folosite ani mai tarziu in alte desene. Vi se parea cumva ciudat ca Balloo din Cartea Junglei seamana atat de tare cu Micul John din Robin Hood? Asta este un exemplu foarte vizibil. Sunt insa scene care nu sunt bagate in seama decat la o analiza “pe text” :)
Tehnica folosita se numeste “rotoscoping” si presupune, in acest caz, ca siluetele aflate in miscare dintr-o productie animata sa poata fi scoase din film si redesenate, cadru cu cadru. Aparent aceasta tehnica este o metoda foarte buna de a reduce costurile de productie.
Astfel ca, o mare parte din Robin Hood (1973) este facuta cu bucati din Alba ca Zapada si Cei 7 Pitici (1937), Cartea Junglei (1967) si Pisicile Aristocrate (1970). Tot asa, putem vedea asemanari intre Winnie Pooh (1977) si Cartea Junglei, de exemplu.

mowgli &christopher-robinsnow white-marian

Mail Online
Wiki
animation.wikia

Tag-uri:

  • E faina observatia in sine insa nu e absolut nimic anromal. In perioada respectiva Disney o ducea foarte greu si a tot dus-o pana prin 60′ iar animarea unui singur personaj putea dura luni de zile. Din ratiuni economice se practica chestia asta. Chiar si acum filmele Disney merg dupa acelasi tipar de basm : neinintiat-personaje simpatice ajutatoare – dans & muzica, etc.

  • Sybelle

    Nu am zis ca este ceva anormal, am zis doar ca nu se observa la prima vedere, si de-asta poate fi surprinzator.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back