CRO

cro Am tot vazut pe siteuri si forumuri ca va tot intrebati ce este cu acest CRO. Lamurirea vine CLAR de la noi :D. CRO este un desen animat difuzat si la noi prin ’94, si pot sa zic ca face parte din Generatia de Aur a desenelor animate. (uuu cum suna ..pe asta am scos-o acum :P) Productia era foarte noua pe atunci , avand in vedere ca a debutat pe micile ecrane in Septembrie 1993 la ABC. Show-ul a fost produs in 2 sezoane, desi fusese programat pentru 6. Se pare ca profundul caracter educativ al serialului nu a avut cine stie ce succes….oare de ce nu ma mir ? Daca va intrebati daca animatia este bazata pe o revista de bezi desenate … raspunsul este DA ! Si acest desen animat are la baza benzile desenate: David Macaulay’ – The Way Things Work.

Povestea: Dupa mai multe milenii in care fusese inghetat, mamutul Phil revine la viata , ajutat de Dr. C şi asistentul ei Mike. Ca si recunoştinţă, Phil incearca sa mentina o stare de buna dispozitie relatand intamplari din viata sa , cea de dinainte de Ice Age. Tot el ii si ajuta in probleme stiintifice .. Da .. mamutul stia Fizica :P.
Intamplarile prin care trecuse Phil erau cam toate legate de un singur personaj principal – CRO, un baiat de 11 ani, dar si de familia sa adoptiva de NeandertalieniNandy, Goggi, OGG, precum şi o maimuţă numita Bobb (Weirdd…)…se pare ca aceasta familie adoptiva ii tot punea lui CRO bete in roata in incercarile lui de a gasi explicatii la tot ce este in jurul sau , asa ca eroul nostru CRO, se hotaraste sa evolueze singur.
Pe tot parcursul animatiei , CRO se dovedeste a fi curajos, descurcaret si inteligent , iar toate intamplarile povestite de Phil sunt de fapt modalitatile prin care iese din incurcaturi.

“Cro was a smart boy, had a lot on the ball,
But the family that took him in was so Neanderthal…”

Credite:
Casa de productie: Children’s Television Workshop & Film Roman
Data aparitie: 18 Septembrie 1993
Episoade : 20x 23 min
Producator : Bob Richardson
Regie: James West, Milt Gray, Kyle James, Swinton Scott, Bob Nelsler

Voci:
Max Casella – Cro
Jim Cummings – Ogg & Phil
Frank Welker – Bobb & Goog

Echipa Tehnica , Desenatorii, Alte voci @WIKI

Tag-uri:

 • alex

  Imi amintesc de desenele astea ,cam vag ce-i drept . Parca era o faza cand descoperea el flotabilitatea , in momentul cand nu mai primeste unica lor mancare , ceva verde.

 • Ariel

  Aha … era super ingenios pustiul !

 • MariusIonescu

  BESTIAL!! Parcă mă și văd pe mine repetând prin casă un “catchphrase” al filmului: “Lucrul mare și subțire cu multe-multe picioare!!”(Ogg)

 • Ariel

  Eii… ne bucuram ca ti-a placut postul “CRO” , am observat ca esti cunoscator in ale desenului animat , asa ca asteptam feedback de la tine in continuare. Multumim !

 • evictoras

  Super desenele, inainte aveai ce vedea si invata de la televizor, daca urmariti evolutia desenelor animate in timp, este cam tragic, pentru ca incearca sa se elimine violenta si sa puna accent pe educatie, dar mi se pare mie sau este invers la pusturile tv? Mi-a placut foarte mult Dragon Ball, inca ma uit si acum la ele, sunt combinate excelent artele martiale cu puritatea unui copil si umorul, in special.Sper sa se schimbe moda, cu toate ca anime-urile domina piata.

 • Pingback: Lista desene animate difuzate la noi in copilarie | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back