Yu Yu Hakusho-Dark Tournament Saga (2)

Da! Stiu ca am promis acum 100 de ani sa revin curand cu partea a doua din Dark Tournament Saga dar multe lucruri m-au impiedicat s-o fac. Imi cer scuze si trec la treaba. Vor fi foarte multe poze pentru ca luptele sunt prea dramatice ca sa le sintetizez intr-o poza sau doua.

In prima parte v-am povestit parcursul Echipei Urameshi in turneu si ramasesem la semifinale.

Daca va aduceti aminte, Koenma ii daduse un ou lui Yusuke sa aiba grija de el. Din acest ou trebuia sa iasa Bestia Sacra a lui Yusuke si tocmai acum venise vremea eclozarii. Dar bestia Sacra nu se dovedeste a fi nimic din ceea ce se asteptase Yusuke. Se pare ca desi la suprafata voia sa arate ca este un dur, in adancul sufletului era de fapt foarte sensibil si iubitor, iar Bestia Sacra era exact reprezentarea sufletului sau.


Acum descoperim si ca Luptatorul Mascat nu este o tanara fata ci Maestrul Genkai. Genkai il duce pe Yusuke in padure pentru a incheia antrenamentul la care-l supusese timp de un an si pentru a trece puterile ei asupra lui.

uratogi05uratogi06uratogi07uratogi08uratogi09uratogi19

Intre timp echipa lui Yusuke trebuie sa lupte cu Echipa Uratogi si primul care intra in ring este Hiei. El il invinge fara probleme pe Makintaro si ramane in ring pentru a lupta cu Kuro Momotaro. Lupta cu acesta se dovedeste a fi foarte grea deorece atacurile lui Hiei par a fi inutile impotriva armurilor pe care Kuro Momotaro le foloseste. Cu toate acestea Hiei reuseste sa gaseasca o metoda pentru a-l invinge. Urmatoarea lupta se da intre Kurama si Ura Urashima, care incearca sa-l invinga pe Kurama eliberand un gaz ce transforma oponentul in forma lui anterioara. Doar ca aceasta metoda se intoarce impotriva lui Ura Urashima deoarece forma anterioara a lui Kurama nu era aceea de copil cum se astepta ci cea a legendarului demon-bandit Yoko Kurama. Transformat in demon, Kurama este gata sa-i dea lovitura de gratie lui Ura Urashima, cand intervine Shishiwakemaru, care isi arunca sabia si-l ucide pe Urashima.

upgrade01upgrade03upgrade04upgrade05upgrade06upgrade07

In tot acest timp Yusuke lupta pentru viata lui, care era pusa in pericol de puterile pe care Genkai le transferase in el. Pe cand era in agonie, in pestera in care-l dusese Genkai, apare Puu, bestia lui sacra ce iesise din ou, si incerca sa-i dea putina apa. In acel moment pestera incepe sa se prabuseasca si, cu un ultim efort, Yusuke reuseste sa stapaneasca puterile primite si sa le foloseasca pentru a-l salva pe Puu si pentru a iesi din pestera, spre marea surprindere a lui Genkai.

uratogi10uratogi11uratogi12uratogi20uratogi14uratogi15uratogi16uratogi17uratogi18challenge

In concurs, Shishiwakemaru ajunge sa lupte cu Kuwabara dar lupta se incheie rapid pentru ca Shishiwakemaru isi trimite oponentul in partea cealalta a insulei. Genkai, intorsa din padure, este urmatorul oponent al lui Shishiwakemaru, doar ca acum ea nu mai avea puterile ce o facusera faimoasa. Shishiwakemaru crede ca va fi o lupta usoara dar se inseala, pentru ca Genkai foloseste una din vrajile pe care le stia si fura putina energie de la oponent reusind astfel sa-l invinga. Onji este ultimul ramas sa lupte din Echipa Uraotogi si, desi Kuwabara isi da toata silinta sa-l invinga, nu reuseste. Nu acelasi lucru se intampla cu Genkai, care in ciuda tehnicilor lui Onji, nu intampina nicio greutate in a iesi invingatoare.

semi2-01semi2-02semi2-03semi2-04genkai-toguro01genkai-toguro02genkai-toguro03genkai-toguro04
genkai-toguro05genkai-toguro06genkai-toguro07genkai-toguro08

In ziua de pauza a Echipei Urameshi se tine cealalta semifinala dintre Echipa Toguro si Echipa Gorenja. Desi Toguro cel mic nu participa la aceasta lupta, ceilalti trei, Toguro cel mare, Karasu si Bui, inving foarte usor si astfel avanseaza in finala. Intre timp Genkai il lasa pe Yusuke sa se odihneasca si pleaca in padure pentru o ultima confruntare cu Toguro cel mic. Ce nu v-am spus pana acum este ca cei doi fusesera pe vremuri parteneri dar, pentru ca Toguro cel mic facuse un pact demonic prin care sa dobandeasca o imensa putere si tinerete vesnica, drumurile lor se despartisera. Intre cei doi se duce o lupta cumplita si inegala pentru ca Genkai isi daduse puterile lui Yusuke. In final, Genkai este ranita grav si inainte de a muri apuca sa-i spuna lui Yusuke, care simtise ca ceva nu este in regula si plecase s-o caute, ca niciodata sa n-o ia pe urmele lui Toguro. Dupa moartea lui Genkai, Yusuke il ataca pe Toguro dar in acel moment acesta se dovedeste mult prea puternic pentru el.

kurama-karasu01kurama-karasu02kurama-karasu03kurama-karasu04

Echipa Uremeshi nu are prea mult timp sa jeleasca moartea lui Genkai pentru ca urmeaza marea finala dintre ei si echipa Toguro. Pentru ca fiecarei echipe ii lipsea un component, patronii acestora, Koenma pentru Urameshi si Sakyo pentru Toguro, trebuie sa se alature luptei.
Primul meci se disputa intre Kurama si Karasu si, in urma atacurilor explozive ale acestuia din urma, Kurama se vede nevoit sa se transforme din nou in demonul-vulpe Yoko. Cu toate acestea, dupa respingerea atacului, Kurama revine la forma umana pentru ca voia sa castige fara ajutorul puterilor demonice. Acest lucru se intampla dar juratii decid sa nu-i acorde victoria lui Kurama pretextand o chichita tehnica.

hiei-bui01hiei-bui02hiei-bui03hiei-bui04

Urmeaza meciul dintre Hiei si Bui si cu toate ca Bui se dovedeste un adversar redutabil, Hiei reuseste sa-l invinga folosindu-se de atacul lui cel mai puternic Dragon of the Darkness Flame.

kuwabara-elder01kuwabara-elder02kuwabara-elder03kuwabara-elder04

Kuwabara este la rand si adversarul lui este Toguro cel mare. Lupta dintre ei se pare a fi fara sorti de izbanda pentru Kuwabara desi puterile lui cresc in momentul in care afla ca Genkai a murit, si asta pentru ca Toguro cel mare se putea regenera indiferent de cat de sever era atul pe care-l suferea. Din aceasta cauza, Kuwabara se decide sa foloseasca artefactul ce-l primise de la Suzuki inaintea finalei si asa reuseste sa-l doboare pe Toguro cel mare, cel putin pana se incheie numaratoarea.
Sakyo ii propune lui Koenma ca meciul dintre Toguro cel mic si Yusuke sa fie ultimul al finalei si promite ca daca Yusuke va castiga, el sa-si ia viata. Koemna este de acord, mai ales ca n-avea nicio intentie sa lupte (lasul :)) ) si astfel incepe ultimul meci.

yusuke-toguro01yusuke-toguro02yusuke-toguro03yusuke-toguro04yusuke-toguro05yusuke-toguro06yusuke-toguro07yusuke-toguro08yusuke-toguro09yusuke-toguro10yusuke-toguro11yusuke-toguro12yusuke-toguro13yusuke-toguro14yusuke-toguro15yusuke-toguro16yusuke-toguro17yusuke-toguro18yusuke-toguro19yusuke-toguro20

Animat de setea de razbunare pentru moartea lui Genkai, Yusuke incepe in forta si reuseste sa-l arunce pe Toguro departe de ring dar acesta se intoarce nevatamat.
Hotarat sa castige, Yusuke isi descatuseaza puterile obligandu-l astfel si pe Toguro sa-si creasca puterile pana la 100% (pentru ca Toguro putea sa-si dozeze forta). Si totusi, lui Toguro i se parea ca Yusuke nu lupta cu tot ce are. La sugestia lui Genkai, al carei spirit era inchis in Puu, bestia sacra a lui Yusuke, Toguro il ataca pe Kuwabara si il ucide (sau cel putin asa pare in acel moment). Cu forta spirituala crescuta din cauza acestui lucru, Yusuke il ataca nemilos pe Toguro, care isi crescuse si el forta la 120%. Lupta finala se dovedeste a fi teribila si desi la un moment dat Toguro pare a castiga, acest lucru nu se intampla si asta pentru ca desi, Yusuke ramane vlaguit de puteri in urma unui atac in care-si pusese tot ce avea, forta respectivului atac se dovedeste a fi mult prea mare chiar si pentru puternicul Toguro.

dt-end01dt-end02dt-end03dt-end04

Sakyo se tine de cuvant si se sinucide aruncand in aer arena in care se desfasurase concursul, concurentii si spectatorii abia reusind sa scape cu viata.
Dupa terminarea turneului Yusuke trebuie sa-si puna o dorinta, pentru ca premiul cel mare era indeplinirea oricarei dorinte, iar el isi doreste ca Genkai sa fie din nou in viata. Toguro se prezinta in fata lui Koenma pentru Judecata de Apoi dar el hotarase deja care sa-i fie pedepsa. Koenma si apoi Genkai incerca sa-l convinga sa renunte dar Toguro refuza, spunand ca asta este dorinta lui.
Genkai se alatura grupului, spre imensa bucurie a tuturor, si pleaca cu totii spre casa.

Oare credeti ca aventurile lui Yusuke si ale prietenilor sai se sfarsesc aici? Nici vorba!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back