Thunderbirds 2086

thumb-thunderToata viata mea am alergat dupa orice inseamna SF. Fie ca e vorba despre carti sau despre filme, eu tot raman vesnic indragostita de acest gen. Pasiunea pentru SF s-a rasfirat, evident, si asupra desenelor animate si a animeurilor. V-am facut mai demult o insiruire a unor superbe generice de inceput ale unor serii mecha, si acum a venit momentul sa va prezint un alt anime din acest gen.

Thunderbirds 2086” este o serie anime inspirata din celebrul serial cu papusi, “Thunderbirds“, pe care, apropo, vreau sa vi-l prezint mai incolo desi nu este un serial de desene animate. Este ceva…intre desene si realitate.:P Pe langa faptul ca este inspirata de acest serial, animeul Thunderbirds 2086” a fost chiar dublat in engleza de catre ITC Entertainment, firma care a produs si seria initiala. Seria a avut premiera in 1982 pe Fuji TV si a rulat timp de 18 episoade desi fusesera realizate 24.

Actiunea se petrece in 2086 si ne prezinta aventurile echipei TechnoVoyager (Thunderbirds) care este o organizatie mare, condusa de Federatie. Daca in seria originala Thunderbirds erau doar vehiculele, aici intreaga echipa este denumita astfel. Povestea este similara cu cea din serialul cu papusi, dar are si o poveste on-going legata de grupul de independenta Shadow Axis condus de catre Star Crusher.

Sediul central al organizatiei se afla pe o insula in Pacific unde o piramida contine un intreg oras denumit Arcology. In orbita se afla o statie care monitorizeaza intreaga insula si se numeste TB-6. Ambele sedii sunt similare cu cele din seria cu papusi.

Exista 17 masini care sunt conduse de cate un personaj. Vehiculele sunt denumite TB si numerotate de la 1 la 17 in acest fel: TB-1, TB-2…etc. Mai multe detalii despre personaje si masini gasiti pe pagina de WIKI a seriei. Lista de episoade, 28, o gasiti aici si un review al lor aici. Mai multe detalii gasiti si pe acest fansite.

Titluri alternative:
Pajaros de Fuego 2086
Scientific Rescue Team Techno Voyager
TECHNOBOYGER
Thunderbirds 2086
طيور الرعد
فريق الانقاذ
科学救助隊テクノボイジャー

Producatori:
ITC/Japan
Toei Animation
Detalii despre staff AICI.

Acum va intreb: serie cu papusi sau cea anime? Pe care o preferati?

Intro serie anime:

Intro serie papusi:

title
cover2 jordon james hanson beyda simpson rigel

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back