Una classe di monelli per Jo

joavatar Titlu original: Wakakusa Monogatari Nan to Jou Sensei
Alte titluri:
Italia – Una classe di monelli per Jo
Franta – Petite bonne femme
Germania – Missis Jo und ihre fröhliche Familie
Spania – Los chicos de Jo
Episoade: 40 x 25 min
Anul: 1993
Producator: Nippon Animation
Transmis de: Fuji TV intre 17.01.1993 si 19.12.1993

Coloana sonora:
Generic de inceput:
ashita mo otenki (Clear skies tomorrow, too) – Akiko Kosaka
Ashita mo Otenki – Akiko Kosaka
Generic de sfarsit:
aozora no Ding-Dong (Ding-dong in the Blue Sky) – Kaoru Ito & the Mori no Ki Childrens Choir
Aozora no Ding-Dong – Kaoru Itoh

Echipa tehnica
Regizor: Kôzô Kuzuha
Scenariu: Michiru Shimada
Muzica: Toshiaki Morita

Adaptat dupa: romanul “Little Men” de Louisa May Alcott.

Wakakusa Monogatari Nan to Jou Sensei este continuarea seriei Ai no Wakakusa Monogatari, produse de acelasi studio si adaptata dupa romanul “Little Women” de Louisa May Alcott. Ambele fac parte din ciclul World Masterpiece Theater .

Poveste:

Povestea are loc in 1882, dupa 10 ani de la sfarsitul primei serii. Josephine March este acum casatorita cu Friedrich Bhaer, un profesor german si locuieste in Plumfield, pe care a mostenit-o de la matusa March. Cei doi soti au deschis o scoala pentru cei doi baieti ai lor, Robby si Teddy, nepotii lor si un grup de copii orfani. Metodele didactice folosite sunt inovative pentru perioada respectiva, Jo dorind sa faca din Plumfield o casa pentru copii. Lectile in aer liber, jocurile, sportul sunt folosite pentru a le dezvolta personalitatea. Fiecare copil are in grija un animal si o particica de pamant.
Majoritatea copilor care se afla la Plumfield sunt dificili: Dan a locuit toata viata pe strada, Nan e un baietoi, Nat este taciturn, Demi si Daisy si-au pierdut tatal. Jo si Friedrich se straduiesc sa le ofere dragoste si un mediu stabil. Printre picaturi ne sunt oferite amanunte despre viata lui Beth, Meg si Amy.

missis_jo_001 missis_jo_01 missis_jo_11 lmen3 missis_jo_002 missis_jo_0031 missis_jo_03 missis_jo_004 missis_jo_05 missis_jo_06 missis_jo_07 missis_jo_08 missis_jo_12 missis_jo_13 monelli4 monelli-per-jo

Personaje:

Jo March Baher: din adolescenta rebela din prima serie, Jo a devenit o invatatoare puternica, plina de energie si mama a doi baieti. Plumfield este proiectul ei de suflet, in care incearca sa ofere o sansa copilor orfani pe care ceilalti ii considera prea dificili.

Annie Harding (Nan): este adevarata protagonista. Seamana cu adolescenta Jo, baietoasa, rebela, spontana si sensibila. Accepta cu greu regulile de la Plumfield, dar dupa o pedeapsa mai dura incepe sa le respecte si sa o vada pe Jo ca pe o mama.

Fritz Baher: este sotul ui Jo, un profesor respectat de nationalitate germana.

Daisy si Demi Brooke: sunt copii lui Meg si nepotii lui Jo. Invata la scoala Plumfield deoarece tatal lor este bolnav de inima. Daisy este o fata buna si timida, amintind de matusa ei Beth. Vestea ca tatal lor a murit ii va gasi la scoala si Jo si restul ii vor ajuta sa depaseasca momentul.

Nathaniel Blake(Nat): este un baiat timid si la inceput melancolic. Pana sa ajunga la Plumfield a trait pe strada. Ii place sa cante la vioara.

Dan Keen: este cel mai mare dintre copii, are aproape 17 ani. Este prieten cu Nat si a locuit pe strada, unde a devenit dur si violent. Din cauza lui proiectul aproape ca va fi inchis, dar va dovedi ca nu este lipsit de suflet.

Tommy Bangs: ii place sa se certe cu ceilalti, mai ales cu Nan, pe care insa o place mai mult decat lasa sa se vada. Va fi gelos pe relatia ei apropiata cu Dan.

Distributie:

Eiko Yamada – Jo
Hazuru Matsukura – Nan
Chie Satou – Stuffy
Hiro Yuuki – Emile
Kae Araki – Daisy
Kayoko Fujii – Mary-Ann
Keiko Han – Meg
Kyoko Minami – Teddy
Kyoko Yamada – Demi
Mariko Ikenoue – Nat
Masaharu Satou – Prof. Farth
Minami Takayama – Tommy
Nobuo Tobita – Laurie
Nobutoshi Hayashi – Dan
Rikako Aikawa – Ned
Ryuuji Saikachi – Silas
Taeko Nakanishi – Miss March
Tatsukou Ishimori – Page
Toshihiko Kojima – Brooke
Toshiyuki Morikawa – Franz
Tsutomu Kashiwakura – Jack
Yasuko Hadori – Asia
Yousuke Akimoto – Prof. Bear, Prof. Bhaer
Yuriko Fuchizaki – Rob

Video:

INTRO 01 si 02 Japonia

ED 01 Japonia

INTRO Italia

INTRO Spania

INTRO Germania

Link-uri: Site oficial, ANN, AniDB, MAL, Wikipedia EN, Wikipedia IT, Wikipedia ES, Mini-site italian, Pagina engleza 01, Pagina engleza 02, Pagina spaniola

Credit fotografii: 01

Tag-uri:

  • Alex

    uau , asta da documentare :)

  • Multumesc, Alex :)

  • Ina

    Uitasem de desenul acesta :-\” …e un must collect in the near future (sau ceva de genul :p ) nu stiam totusi de roman..l-ai citit?

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back