Surprize, surprize…

Poate unii dintre voi stiu deja despre micul nostru serial de pe forum. :P M-am gandit sa incepem ceva similar si aici. Acum va fi un pic altfel, o serie de surprize de la o guma pe care, spre rusinea mea, nu mai stiu cum se numea. Poate ma ajutati voi, din amintiri. :)

De-a lungul a 60+ imagini (din totalul de 70), va veti intalni cu personaje mitologice, cu eroi de poveste, cu figuri celebre din desene animate, cu traditiile lumii si multe altele. Evident, vor fi si cateva turcisme, da’ nah…

Ca sa-i dam un nume, o vom numi Seria Caleidoscop si azi incepem cu

Episodul 1: Şirin si Farhad

Sirin si Farhad (in limba kurda) sau Khosrau si Sirin (in persana) este un mit din epopeea poetica persana Shahnameh sau Cartea Regilor, istoria mitologica a Iranului de azi. Povestea istoriseste iubirea dintre sahul persan Khosrau al II-lea si printesa crestina Sirin. Mitul spune ca acestia s-au indragostit vazandu-se in gravuri, intalnindu-se mult mai tarziu si casatorindu-se dupa multe peripetii. Wikipedia, sursa de baza pentru acest articol, spune ca o varianta a povestii apare si in O mie si una de nopti, in a 390-a noapte.

Tag-uri:

  • Kmeleon

    HA, nu pot sa pierd ocazia asta! trebuie sa ma smiorcai pentru ca toate colectiile mele au fost aruncate la gunoi de maica-mea :(( fericiti cei care inca le mai au, sau cel putin o parte din ele :-< revenind la topic: de ce nu-mi aduc aminte de povestea asta, daca face parte din "O mie si una de nopti"?

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back