Three Little Pigs

Cine ghiceste ce cantam eu cand eram copil si voiam sa fac in ciuda cuiva care avea impresia, si subliniez impresia, ca poate sa ma bata? :-> Ei bine, cantam:

“Who’s afraid of the Big Bad Wolf,
Big Bad Wolf,
Big Bad Wolf?
Who’s afraid of the Big Bad Wolf? …”

…. si, bineinteles, ca nimeni nu stia sa-mi dea replica: “By the hair on your chinny-chin-chin, I’ll huff and I’ll puff and I’ll blow your house in!” :))

De ce va spun despre acest mic filmulet creat in 1933? Pentru ca este unul dintre cele care au castigat Premiul Oscar la categoria Animated Short Film, pentru ca in 1994 a fost pe locul 11 in Top 50 Greatest Cartoons si mai ales pentru ca in 2007 a fost selectat sa faca parte din National Film Registry a SUA, ca fiind si citez “culturally, historically or aesthetically significant“. Eu zic ca pentru un filmulet de 8 minute este foarte mult.


Cred ca toata lumea a vazut macar odata, macar unul dintre filmuletele cu cei trei purcelusi (pentru ca dupa Three Little Pigs au mai venit inca trei filmulete) si cu lupul cel prost, asa ca o sa va povestesc foarte pe scurt despre personaje.
Fifer Pig si Fiddler Pig prefera sa-si construiasca la repezeala cate o casuta pentru a avea apoi timp sa cante si sa danseze. Fifer Pig, care canta la flaut, isi face o casa din paie. Fiddler Pig, care canta la vioara, isi face o casa din nuiele. Cei doi il ia peste picior pe Practical Pig, care canta la pian si care munceste neobosit la ridicarea unei case din caramida. Cand apare lupul cel rau – Big Bad Wolf – se dovedeste ca singurul adapost al celor trei este casa lui Practical Pig care rezista in fata atacului.


Dupa cum am spus, filmul a fost urmat de inca alte trei: The Big Bad Wolf (1934) – in care apare Scufita Rosie, The Three Little Wolves (1936) – in care apar cei trei pui ai lupului si The Practical Pig (1939) in care Practical construieste o masina anti-wolf.

Acestea fiind spuse va invit sa vedeti cele patru filmulete.

ps: Cine a vazut Who Framed Roger Rabbit poate isi aduce aminte ca cei patru apar in film.
pps: Nu pot sa nu ma intreb de ce Practical Pig are pantalonasi, iar ceilalti doi nu :”>

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back