Mighty Hercules

Daca Kmeleon va spunea zilele trecute ca e fana a mitologiei grecesti, m-am gandit ca v-ar placea sa va povestesc despre un serial de desene animate care eu l-am vazut cand eram mica, la sarbi. Este vorba despre “Mighty Hercules“.

Tin minte ca toata copilaria mea a fost profund marcata de “Legendele Olimpului” a lui Alexandru Mitru asa ca personajul Hercule a ramas unul dintre favoritele mele all time. Serialul de fata a fost creat in 1962 de catre Adventure Cartoon Productions si a inceput sa ruleze in 1963. Difuzarea sa in original s-a incheiat in 1966. In acest serial Hercules este un super erou care traieste pe muntele Olimp si isi ia puterile din inelul magic e care il poseda. Atunci cand populatia Greciei antice este amenintata de catre rau-voitori, el isi pune pe deget inelul magic din care incep sa apara fulgere care ii ofera super putere fizica.

Dusmanii sai sunt Daedalus, vrajitoarea cea malefica a marii si masca lui Vulcan, pe numele ei Murtis. Prietenii si ajutoarele lui sunt Helene, iubita lui, printul Dorian, centaurul Newton si satirul Tewt. Pe parcursul serialului Hercules dobandeste mai multe unelte magice: cureaua lui are o raza de energie, Newton are si el o curea pe care o foloseste ca sa il cheme pe Hrcules de pe muntele Olimp, o sabie si un scut indestructibil si un nai pe care il foloseste ca sa-l cheme pe Pegas.

Serialul este compus din 128 de episoade a cate 5 minute fiecare si a fost realizata impreuna cu Trans-Lux Television care au realizat si varianta americana a “Speed Racer“. Lista completa de episoade si alte informatii gasiti pe pagina oficiala de Wiki.

Tocmai am primit un torrent cu acest serial si astept sa se termine ca sa vad daca sunt doar cateva episoade sau sunt toate cuplate in episoade mai mari. Voi reveni cu detalii, linkul torrentului si o sa si urc tot ce gasesc pe grupul nostru de pe Trilulilu. Pana atunci va las in compania unor imagini si a primului episod. :)

Tag-uri:

 • Kmeleon

  daca a fost pe sarbi, eu de ce nu l-am vazut?:-w

 • Ada

  Nu’s..eu asa imi aduc aminte. :D ca la ei am vazut. Putin insa. Nu cred ca a fost tot.

 • :(( nu vad :(( /:) :-?

 • Kmeleon

  @madalina : ce nu vezi?/:)

 • Ada

  Pesemne clipul?

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back