Lensman: Power of the Lens

Avand in vedere ca in ultima vreme m-am ocupat mai mult de desene animate, am zis ca nu strica un post cu anime. :D Este vorba de o serie pe care nu am apucat inca sa o vad, dar care mi-a atras atentia: “Lensman: Power of the Lens“.

Anime-ul este prins intr-o controversa datorita romanelor originale dupa care este inspirat, scrise de catre E. E. Smith. Desi seria a fos produsa cu acordul celor care detin drepturile pentru operele autorului, rezultatul final nu a fost pe placul lor si timp de multi ani nici nu au vrut sa auda de acest anime. Chiar veau sa iau si cartile si seria ca sa pot face comparatie.

Din cauza acestei controverse, seria a numarat doar 25 de episoade, primele 4 fiind dublate in engleza de catre Harmony Gold USA. Episoadele au avut premiera in 1984 si s-au terminat in 1985. A urmat apoi un film de lung metraj (107 minute) care a fost dublat atat de catre Harmony Gold USA cat si de Streamline Pictures in 1990. Filmele au avut soundtrack diferit.

Povestea seriei incepe cu moartea unui Lensman care paseaza lentila magica tanarului erou al povestii noastre, Kimball Kinnison. Lentila a fost creata de catre Arisieni pentru a putea lupta impotriva imperiului Boskone. Mintea celor care au grija de aceste lentile, a fost unita cu constiinta cosmica a Arisiei, dar Eddorianii nu au putut fi invinsi. Acum, aceasta letnila, este singura aparare impotriva armei ADN create de catre imperiu.

Acestea fiind zise eu ma pun sa imi dau jos seria si sa caut cartile pentru ca tocmai mi-am deschis singura apetitul. :D Informatii suplimentare gasiti pe linkurile de mai jos. Tot acolo aveti si torrentul. ;) Vizionare placuta!

Torrent Wiki Fansite

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back