Legenda lui Sirius

Vreau sa va povestesc despre un film care, la fel cu cel de saptamana trecuta, este mai putin cunoscut. Un film ce poate fi considerat ca inca o versiune a povestii Romeo si Julieta dar care, din fericire, nu are un final asemanator. Filmul se numeste The Sea Prince and the Fire Child sau The Legend of Sirius si a fost produs in anul 1981, dupa o poveste scrisa de Shintaro Tsuji.

Legenda spune ca in vremuri apuse, zeii apelor si ai focului traiau impreuna in deplina armonie, iar taramurile ocupate de ei erau unite. Algorac, zeul Vantului, gelos pe iubirea dintre Oceanis, zeul Apelor si Hyperia, zeita Focului, hotari sa-i desparta pe cei doi raspandind tot felul de zvonuri cum ca unul ar incerca sa-l detroneze pe celalalt. Nu dura mult pana cand un razboi cumplit si lung izbucni intre cele doua taramuri. Ca urmare a celor intamplate, Algorac fu pedepsit de Regele Zeilor care ii indeparta Ochiul -sursa a puterii sale- si-l intemnita in adancurile Zonei Interzise ce separa acum Taramul Focului de cel al Apelor. Cu toate ca razboiul se termina, intre cele doua taramuri nu mai exista cale de impacare, Oceanis primind Ochiul lui Algorac, pentru a pastra apele calme si Hyperia ramanand sa pazeasca Flacara Sacra, creata de ea pentru a strajui granita dintre cele doua taramuri.

Povestea incepe in ziua in care Printul Sirius, mostenitorul lui Oceanis si gardianul Ochiului lui Algorac, incalca interdictia de a se aventura in Zona Interzisa. Ajuns acolo o zareste pe Printesa Malta, mostenitoarea Hyperiei si gardiana Focului Sacru, si se indragosteste de ea. Desi la inceput sunt speriati unul de celalalt nu dureaza mult si o puternica dragoste se naste intre ei. Atat de puternica incat Malta isi uita indatoririle si Flacara Sacra se stinse. Cei doi sunt indepartati unul de celalalt si nu mai pot sa se intalneasca si, chiar daca prietenii le sunt alaturi, se pare ca dragostea lor interzisa nu poate rezista in fata vointei celor puternici.
Cred ca v-am dezvaluit prea mult din poveste dar am vrut sa va arat ca este una ce nu trebuie ratata sub niciun fel. Dragoste, suferinta, momente comice, personaje frumoase, o transpunere spectaculoasa a celor doua taramuri, toate sunt acolo pentru a crea o frumoasa fantezie demna de a fi urmarita.

Credite
Producatori: Tsunemasa Hatano, Shintaro Tsuji
Scenariu: Masami Hata, Chiho Katsura
Distributie:
Tohru Furuya / Sirius
Mami Koyama / Malta
Muzica: Koichi Sugiyama
Companie de productie: Sanrio
Premiera: 18 iulie 1981
Durata: 108 minute

Titlu original: Sirius no Densetsu

ANN ; Wikipedia ; Torrent

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back