Heroic Legend of Arslan

Ce ma deranjeaza cel mai mult atunci cand vine vorba de animeuri este ca multe dintre ele se pierd nestiute din diverse cauze. Acesta este si motivul pentru care de multe ori aleg sa vorbesc despre serii sau filme ce sunt necunoscute pentru marea majoritate. OK, sunt de acord ca DragonBall si Sailor Moon sau venind spre prezent Naruto si Bleach au fost si sunt francize de mare succes dar in afara de ele sunt multe, multe altele care merita vazute.

Heroic Legend of Arslan este unul dintre acelea care merita vazute, chiar daca parerea generala este aceea ca din cele 6 episoade doar primul este intradevar foarte bun. Merita vazut pentru poveste (o frumoasa interpretare a unor povesti persane si iraniene), pentru realizarea grafica (remarcabila daca ne gandim ca animeul e produs in 1991, pe vremea cand grafica computerizata nu exista), pentru coloana sonora si, de ce sa nu recunosc, pentru frumusetea personajelor (Arslan este magnific, iar Pharangese este una dintre cele mai frumoase femei vazute vreodata intr-un anime).

Heroic Legend of Arslan este o serie OVA realizata dupa romanele scrise de Yoshiki Tanaka incepand cu anul 1986 si pana in prezent. Paralel cu seria OVA a aparut si manga al caruia autor este Chisato Nakamura. Din pacate, daca manga a fost terminata si romanele lui Tanaka inca mai apar (in momentul de fata ajungand la 13 volume), seria OVA a ramas neterminata. Teme importante sunt aduse in discutie: sclavia (pe care Printul Arslan nu o aproba), monarhia absoluta (intruchipata in tatal lui Arslan) in care oamenii de rand erau tratati mai rau decat animalele si fanatismul religios ( tema de actualitate chiar si in zilele noastre).

Sa trecem la poveste: Un razboi izbucneste intre regatele Palse si Lusitania si, din cauza tradarilor, infrangerea regelui Andragoras din Palse este iminenta. Tradatorul inca nestiut, Kharlan, face in asa fel incat cel mai bun general al armatei din Palse sa fie coborat din functie. Daryoon, fostul general, este trimis de catre unchiul sau sa il protejeze pe printul mostenitor de 14 ani, Arslan. In timp ce regatul Palse cade in mainile lusitanilor si regele este luat prizonier, Arslan reuseste sa scape si pleca sa-si adune luptatori pentru a-si recastiga tronul. Pe langa Daryoon i se mai alatura Narsus, cel mai bun tactician pe care-l avusese Andragoras si care fusese inlaturat pentru ca era impotriva sclaviei, Pharangese, preoteasa din ordinul zeitei Misra ce fusese trimisa sa-l protejeze pe Arslan fiind cea mai inzestrata luptatoare si Gieve, un menestrel foarte priceput in manuirea armelor de orice fel. Pe langa recucerirea regatului Palse, Arslan trebuie sa gaseasca si faimoasa sabie Ruknabard ale carei puteri sunt comparabile cu cele ale sabiei Excalibur a regelui Arthur.
Antagonistul principal al seriei este Silvermask, unul dintre comandantii lusitani, a carui identitate nu este dezvaluita decat mai tarziu ca fiind fratele regelui Andragoras.

Va las mai jos prima jumatate a primului episod :D

Titluri alternative
Arslan Senki (Japoneza)
La heroica leyenda de Arislan (Spaniola)
La leggenda di Arslan (Italiana)
The Heroic Legend of Arislan (Engleza)

Credite:
Regizori: Mamoru Hamatsu si Yoshihiro Yamaguchi
Scenariu: Megumi Sugihara
Muzica: Norihiro Tsuru
Creatori: Haruki Kadokawa / Shugo Matsuo / Yoshiki Tanaka / Yutaka Takahashi
Numar episoade: 6 –
Durata: 60 de minute pentru ep.1 si 2 ; 30 minute pentru ep. 3, 4, 5 si 6

Wikipedia ; ANN ; AniDB
Torrent ; Torrent OST

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back