Heckle si Jeckle

Cred ca nu gresesc atunci cand spun ca doua dintre cele mai amuzante personaje de desene animate sunt Heckle si Jeckle. Cele doua cotofene (despre care mult timp am crezut ca sunt ciori =)) … bine, faptul ca sub fiecare titlu de episod scria The Talking Magpies adica Cotofenele vorbitoare, este irelevant :”> ) sunt creatia lui Paul Terry si sunt considerate, in general, cele mai faimoase personaje ale studioului Terrytoons.
Desi la prima lor aparitie, The Talking Magpies cei doi apareau ca sot si sotie, in urmatoarele episoade ambii sunt masculi si singurul punct de reper pentru a-i diferentia este modul de vorbire: Heckle vorbeste cu accent american (care pe mine ma ducea cu gandul la filmele cu Al Capone), iar Jeckle are un curat accent British. Principalul lor oponent este Dimwit, un caine alb cu urechi negre si clapauge care iese in evidenta prin faptul care aproape de fiecare data, inainte de a spune ceva, spune “doooooooh” :))
Daca Heckle este direct si-si anunta de la bun inceput intentiile, Jeckle este mai rafinat, se poarta politicos cu adversarul, iar cand acesta se asteapta cel mai putin il ataca.
Serialul cu cei doi a inceput in anul 1946 si a durat 20 de ani, dupa care cei doi au reaparut in 1978 in seria New Adventures of Mighty Mouse and Heckle & Jeckle a studiourilor Filmation.

Acestea fiind spuse va las in compania celor doua cotofene (sau gaite, cum doriti) in episodul The Uninvited Pests.

Mai multe episoade gasiti AICI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back