Frumoasa din padure adormita

E duminica. E cam urat afara si eu am chef de un film Disney. :X Daca pana acum v-am prezentat “Alba ca Zapada” si “Cenusareasa” trebuia sa va prezint neaparat si “Frumoasa din padure adormita“.

Este cel de al saselea film animat de lunga metratia a casei Disney, a fost realizat in 1959 si a fost ultimul bazat pe un basm pana la “Mica Sirena” din 1989. Desi a avut premiera in 1989, filmul a fost inceput in 1951, procesul de realizare si inregistrate a soundtrack-ului desasurandu-se pe durata a aproape 9 ani. Un alt aspect important si de notorietate a filmului este faptul ca a fost ultimul realizat pe celuloid pictat de mana.

Numele printesei este inspirat atat de Tchaikovsky, Aurora, cat si de povestea fratilor Grimm, Briar Rose fiind numele ei cand se ascunde in padure impreuna cu cele 3 zane. Ele, initial trebuiau sa fie in numar de 7 ca in povestea originala, ca apoi, dupa ce s-a decis sa ramana 3, Disney intentiona sa le faca sa arate identic, ideea lui fiind, din fericire, contracarata de catre echipa de desenatori.

Toti cei care doresc si alte detalii super interesante despre film poti citi pagina de Wiki, iar noi restul ne instalam comod si urmarim… “Sleeping Beauty“! :X


Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back