Arion

Nu stiu cati dintre voi stiu, dar mie si Adei ne place foarte mult mitologia si mai ales mitologia greaca. Dat fiind acest lucru, mi-am schimbat planurile si am hotarat sa va prezint noua mea descoperire.
Filmul de astazi a fost produs in 1986 si cred ca grafica o sa va aduca aminte de multe anime-uri produse in anii ’70-’80 (mie cel putin, secventa de inceput mi-a adus aminte de Heidi – o sa vedeti de ce ;) ).

Povestea este urmatoarea: Dupa ce Zeus si-a infrant tatal (Cronos), lumea a fost impartita intre el si fratii sai: Zeus, regele Olimpului a ramas sa conduca cerul, Poseidon a primit apele, iar Hades, desi era cel mai mare, a primit Infernul. In timp s-a iscat un razboi intre Zeus si Poseidon dar, cel dintai, cu ajutorul Atenei, parea sa aiba castig de cauza. Hades se gandeste ca poate profita de acest razboi pentru a-si pune in aplicare propriile planuri si hotaraste sa o caute pe Demetra si pe fiul ei Arion, care traiau departe de lume, intr-un tinut sterp. Micul Arion era fiul lui Poseidon si prin urmare, un Titan ca si tatal si unchii sai dar Demetra nu este de acord sa-l ajute pe Hades. Din aceasta cauza regele Infernului il ademeneste pe Arion, spunandu-i ca exista o planta ce putea vindeca ochii mamaei sale oarbe, si il duce in Infern. Acolo ii spune ca vinovat pentru orbirea mamei sale este Zeus, care aruncase un blestem asupra ei, si daca voia s-o vindece trebuia sa-l omoare pe regele Olimpului. Convins fiind de acest lucru, Arion petrece mult timp in Infern si se antreneaza pentru ziua cand va putea sa-l infrunte pe Zeus.

Prin ce aventuri va trece, ce oameni si zei va cunoaste Arion dar si care este de fapt adevarul, veti afla doar urmarind filmul pentru ca eu ma opresc cu povestea aici :D Sper sa va bucurati de compania zeilor (Zeus, Apolo, Atena, Poseidon, Hades, Ares, Gaia, Prometeu, Demetra, etc) dar si a oamenilor (Hercule, Seneca, Lycaon) si va promit ca va fi o calatorie pe cinste :->

Credite
Creator (manga): Yoshikazu Yasuhiko
Scenariu: Akiko Tanaka / Yoshikazu Yasuhiko
Regizor: Yoshikazu Yasuhiko
Productie: Sunrise
Producatori: Hideo Ogata / Hironori Nakagawa / Tetsuhisa Yamada
Muzica: Joe Hisaishi
Tema muzicala: Pegasasu no Shoujo / Kyouko Gotou
Durata: 119 minute

un PS destul de lung :”> : Din pacate acest film face parte din categoria “Comori nestiute” (cred ca v-ati obisnuit pana acum cu categoriile mele :)) ). Filmul nu a fost popularizat mai deloc, informatiile despre manga (pentru ca la baza lui sta o manga) sunt aproape inexistente si sunt convinsa ca exista foarte multe persoane care, asemeni mie, nu au auzit nimic despre el. Grafica, muzica, sunetul pun foarte bine in valoare intreaga poveste si la final nu ramai decat cu incantarea de a fi urmarit o minunata poveste transpusa intr-un mod cat se poate de frumos.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back