The Flight of Dragons

Va aduceti aminte ca acum mai bine de doua saptamani va lasam sa va delectati cu un AMV foarte frumos? Ei bine, astazi va dau ocazia sa revedeti unul dintre cele mai frumoase filme de animatie produse in anii ’80.
The Flight of Dragons este un film din 1982, produs de catre Rankin/Bass, aceiasi ce sunt responsabili pentru The Last Unicorn, The Hobbit sau The Return of the King. Filmul are la baza doua carti: The Flight of Dragons de Peter Dickinson si The Dragon and the George de Gordon R. Dickson. A fost lansat direct pe DVD si abia in 1986 a putut fi vazut pe TV pe canalul ABC.

Poveste
Peter Dickinson, un om de stiinta sarac, este transportat intro lume magica unde cunoaste trei vrajiori – Carolinus (vrajitorul verde), Lo Tae Shao (vrajitorul galben) si Solarius (vrajitorul albastru)- o printesa pe nume Melisande si doi dragoni: Gorbash si Smrgol. Aici el afla ca, din cauza oamenilor care incetasera sa mai creada in magie, creaturile magice erau pe cale de disparitie. Pentru a mai salva putina magie ramasa, cei trei vrajitori hotarasera ca creeze un Taram Magic. Ommadon (vrajitorul rosu) nu fusese de acord cu acest plan si hotarase sa-i influenteze pe oameni, prin magie, sa devina lenesi si lacomi si sa nu mai foloseasca logica. Peter urma sa il infranga pe Ommadon si sa-i ia coroana rosie, cea care il influenta negativ dar, in urma unui “accident” magic el este contopit cu Gorbash. Peter este derutat de aceasta intamplare si nu stie cum sa fie dragon dar Smrgol il ajuta si, impreuna cu Sir Orin si cu Giles of the Treeptops , porneste la lupta impotriva lui Ommadon.

Regie: Jules Bass / Arthur Rankin / Fumihiko Takayama / Katsuhisa Yamada
Producator: Rankin/Bass
Scenariu: Romeo Muller
Distributie:
John Ritter
Bob McFadden
Don Messick
James Earl Jones
Victor Buono
James Gregory
Harry Morgan
Alexandra Stoddart
Nellie Bellflower
Muzica: Maury Laws
Interpret tema muzicala : Don McLean
Distribuit de: ABC / Warner Bros.
Durata: 92 minute

Acestea fiind spuse, va invit la film :D Enjoy!!

Tag-uri:

 • Kata

  Super tare. Asta a fost desenul de capatai al copilariei mele. Nu l-am gasit nicaieri, asa ca mi l-am tras pe 2 cduri direct de pe caseta. Cu tot cu traducerea dubioasa pe deasupra.

  Si cum din cate stiu cartea lui Peter Dickinson este doar un studiu mai mult sau mai putin stiintific asupra dragonilor, deci nu este povestea de-aici pot sa va recomand totusi o alta carte tot a lui, care este foarte foarte misto, atat pt copii cat si pt oamenii mari, se cheama Fauritorul de franghii si a aparut la editura Trei. Enjoy!

 • Kmeleon

  @ Kata: indiferent ce este sau nu este cartea lui Dickinson, ea sta la baza acestui film ;)

 • Kata

  Da, eu ma refeream la faptul ca daca iei cartea asta nu va fi povestea pe care te astepti sa o citesti dupa ce ai vazut desenul. dupa cum spune un review al cartii de pe net:

  “Combining fact with fantasy and science with romance, the authors set out to prove that dragons really did exist. First published in 1979, “The Flight of the Dragon” presents a riveting thesis on how so great a creature as the dragon actually managed to fly. 140 illustrations, 100 in color .”

  Dar ca omul chiar scrie misto de tot si chiar merita citit.

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back