Hawkman

Ieri am reusit sa termin un torrent de la demonoid.com in care se gasesc mai multe desene animate din anii ’60 realizate de catre Filmation. Unul dintre aceste seriale este “Hawkman” despre care vreau sa va povestesc azi neaparat.

Hawkman este un al celebru personaj al universului DC Comics care a luat viata in 1940, fiind creat de catre Gardner Fox si Dennis Neville. Prima sa aparitie a avut loc in primul numar al revistei “Flash Comics“, urmand apoi mai multe variante ale acestui personaj, toate fiind insotite de parteneri feminini sub numele de Hawkgirl sau Hawkwoman.

Numele uman al personajului este Carter Hall care este in realitate reincarnarea printului egiptean Khufu care a fost omorat de catre rivalul sau, preotul Hath-Set. Iubita lui Chay-Ara se reincarneaza ca Shiera Saunders. Folosindu-se de proprietatile metalului Nth, Carter creaza o centura si aripi care ii permit sa zboara, el devenind astfel primul Hawkman.

Prima aparitie pe tv a lui a fost in seria “The Superman/Aquaman Hour of Adventure” din 1967 realizata de Filmation. El a aparut si in povestiri in care era personajul principal, dar si ca parte a Justice League. A mai aparut apoi si ca un Super Friend in seriile cu acelasi nume despre care v-am povestit deja. Au urmat apoi o serie de aparitii in serii mai noi ale Super Friends, serii care sincer nu ma incalzesc cu nimic. :D :”>

Mai jos aveti 3 episoade cu Hawkman ca personaj principal din seria realizata in 1967. Vizionare placuta!Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back