Bananaman

Cu riscul de a parea rautacioasa, vreau sa va spun ca am o vorba veche (Ada stie! :)) ) atunci cand vreau sa scot in evidenta ca o persoana are IQ-ul muuuult sub nivelul mediu si anume: “E planta. Ce sa-i ceri?”
Pornind de la acest lucru, vreau sa va vorbesc astazi despre un personaj care este exemplul perfect pentru aceasta vorba veche: Bananaman.
Eric este un elev slabut care nu se distinge prin nimic in viata de zi cu zi, dar atunci cand mananca o banana se transforma intrun supererou gata sa lupte pentru salvarea lumii. Din pacate, atunci cand transformarea are loc, el isi pierde bruma de IQ pe care o are atunci cand este un baiat normal., devenind cel mai idiot supererou ce a existat pe fata pamantului. Norocul lui este ca inamicii se dovedesc a fi chiar mai prosti (daca puteti crede ca este posibil) decat el si astfel reuseste ca la sfarsit sa iasa invingator.
Se pare ca Eric este venit de pe Luna (oare de ce nu ma mir? :)) ) si de aceea puterile lui ies la iveala atunci cand mananca o banana – asta daca va ganditi ca Luna, atunci cand este in crestere sau in descrestere, seamana cu o banana uriasa. Bananaman are un singur prieten, Crow, care dupa cum arata si numele este o cioara si care ii ofera sfaturi pretioase atunci cand situatia o cere. Un alt aliat de nadejde este Chief O’Reilly.
Bananaman a aparut pentru prima data ca personaj de benzi desenate, personaj ce s-a vrut a fi o parodie la adresa multimii de supereroi. Mai tarziu a fost produs de catre Flicks Films pentru BBC si un serial de 40 de episoade.

Abilitati: forta uriasa; capacitatea de a zbura; invulnerabilitate; capacitatea de a respira in spatiu;
Accesorii: thermal Banana; Banana Laser Gun; electronic thermal underwear;
Inamici: Toymaster; Witchy Woman; Doctor Gloom; Appleman; General Blight; Clayman; The Heavy Mob; Auntie; Impossible Man; Foul Five; The Nerks; Bubblegum Bert;
Captain Cream; Mouseman; Skunk Woman.

Benzi desenate
Origine: Marea Britanie
Data primei aparitii: februarie 1980
Reviste: Nutty ; Dandy
Creatori: Steve Bright / John Geering
Publicat de: D. C. Thomson & Co. Ltd

Seria animata
Creator: George Wakely
Voci: Tim Brooke-Taylor; Graeme Garden; Bill Oddie; Jill Shilling
Muzica: Dave Cooke
Numar episoade: 40 x 5 minute
Producator: Trevor Bond
Regizor: Terry Ward
Difuzat de: BBC
Data primei difuzari: 3 octombrie 1983

“This is 29 Acacia Road. And this is Eric, the schoolboy who leads an exciting double life. For when Eric eats a banana, an amazing transformation occurs. Eric is Bananaman. Ever alert for the call to action!”
Va invit sa urmariti primul episod si aveti grija la…..banane :))

IMDb ; Wikipedia ; Lista episoade

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back