Rahan (seria de desene animate)

Nu cred ca exista om din generatia mea care sa nu fi cumparat macar o data revista Pif. Eu imi aduc aminte clar ca pe vremea lui ceausescu era in piata Balcescu din Timisoara un mic magazin de reviste unde tanti vanzatoarea imi aducea de la nu stiu cine reviste Pif iar mamei reviste Burda. Ani de zile am colectionat acele reviste si acum evident nu stiu unde sunt. :c Eh…pana imi gasesc eu colectia vreau sa va prezint putin un personaj pe care il puteati regasi in paginile acelei reviste: Rahan.
Rahan este un personaj creat de catre Roger Lecureux care a scris prima parte a seriei de benzi desenate pana in 1999 cand a fost inlocuit de fiul sau, Jean Francois Lecureux. Rahan este un fel de Tarzan cu par blond care are o multime de aventuri prin jungla si care a devenit si personajul principal al unei serii de desene animate in 1987. Seria a fost produsa de catre France Animation, RMC Audiovisuel si TF1, avand premiera pe Canal+. Din nefericire nu stiu prea multe detalii despre aceasta serie. Am reusit sa aflu ca au fost 3 sezoane (care se pot cumpara acum pe DVD sau casete video) si numarul total de episoade a fost de 26 de episoade.
Nu mai stiu sigur daca acest serial a fost difuzat la noi sau la sarbi, dar stiu ca eram mare fana. Am reusit sa gasesc primele 4 episoade AICI, dar in rest nimic. Pana reusesc sa mai adun ceva informatii va las un prim episod gasit pe YouTube.

Tag-uri:

 • baby.rux

  Hmmmmm… Si eu aveam colectie PIF (si sper ca o mai am) – dar toate numerele erau dinainte de 1980, sau 1980 (aveam si cateva recente luate dupa rev, dar nu la fel de faine decat cele vechi). Desi nu imi amintesc de Rahan prin ele ( probabil pentru ca erau ceva mai vechi, si sunt mari diferente intre colectia din anii 70 si numerele din 90), aveam sigur cel putin o revista copertata cu Rahan. Era povestea lui, de cand s-a nascut si pana a ucis un T Rex (care a murit traznit).
  Eu de desen animat nu stiam :) , doar de cel cu Pif si Hercule.

 • kmeleon

  eu Pif-uri am avut mai putine, in schimb reviste Rahan aveam un teanc…pe care le-a aruncat mama dupa ce m-am maritat :(( …ce bune ar fi fost cand a inceput Ana sa faca franceza :-<

 • Pingback: Adevarul + Rahan = LOVE | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back