Piratii Apei Negre-episodul 1

Incepand de astazi, in ficare zi de luni pana vineri, vom avea un serial foarte apreciat la noi pe vremea cand era difuzat pe TVR1.
Dupa cum se vede si din titlu, este vorba de Piratii Apei Negre sau si mai bine spus The Pirates of Dark Water.
Piratii Apei Negre este o serie animata produsa de Hanna & Barbera prin anii ’90 despre care Ada v-a spus in urma cu ceva vreme. Ea umareste un grup de aventurieri in incercarea de a dobandi cele Treisprezece Comori ale Carmuirii, comori ce aveau puterea de a opri o substanta, numita Apa Intunecata, sa devoreze lumea Mer, o lume fantastica alcatuita in mare parte din ape.
Initial seria difuzata incepand cu februarie 1991 s-a numit Dark Water si avea 5 episoade. Mai tarziu Hanna & Barbera a decis sa faca niste schimbari si sa prelungeasca cu noi episoade. Una dintre aceste schimbari a fost redenumirea serialului in forma pe care o stim cu totii. Din pacate aceasta serie, care in tarile europene si implicit la noi, a avut un succes foarte mare, nu a fost terminata niciodata :(( motivul fiind costurile de productie prea mari. Seria se opreste la episodul 21 si doar 8 din cele 13 comori sunt gasite. In ciuda insistentelor publicului pentru reluarea seriei Hanna & Barbera nu au mai aratat niciun interes pentru ea :-< Episodul 1 – The Quest
Ren salveaza in timpul unei furtuni un batran. Batranul il intreaba daca locul unde se afla este Octopon si cand primeste raspunsul pozitiv, il pune pe Ren sa priveasca spre Octopon si sa-i spuna ce vede. Ren priveste si ii spune ca vede un oras minunat, un taram renascut. Atunci batranul ii spune ca trebuie sa gaseasca o persoana, numita Alomar, si sa-i spuna ca Primus a scapat din mainile piratului Bloth. Cand Ren il intreaba unde il gaseste pe Alomar, Primus ii raspunde “Cauta-l in foc si fum, Ren-fiul meu” si apoi moare.
Mai tarziu, cand baiatul ii povesteste cele intamplate femeii care avea grija de el, aceasta ii spune ca el este printul Octoponului si ca acel batran era tatal sau. Ren mai afla ca el era cel care putea sa implineasca profetia si primeste o sabie rupta in jumatate care urma sa-l ajute in cele ce vor urma. In timp ce vorbeau apare Niddler, o maimuta zburatoare, si il rapeste pe baiat ducandu-l pe Maelstrom, corabia lui Bloth. Cand Niddler isi cere rasplata pentru misiune indeplinita, Bloth vrea sa-l dea hrana lui Constrictus dar maimuta reuseste sa scape.
Bloth il ia la intrebari pe Ren, ca sa afle ce-i spusese batranul dar baitul refuza sa-i dea vre-un raspuns. Atunci piratul ii spune ca batranul ascunsese Cele Treisprezece Comori ale Carmuirii si ca el voia sa le gaseasca. Cand ii propune lui Ren sa i se alature aceta refuza si ii spune ca acel batran era tatal sau. Afland acestea Bloth hotaraste ca are ocazia sa termine treaba ramasa neterminata prin fuga lui Primus si il arunca pe Ren la Constrictus. Dar Niddler vine in ajutor si dupa ce Ren ii promite ca o sa-i ofere mancare din plin, maimuta il prinde in ghiare si zboara cu el departe de corabia piratilor, catre Abby of Galdebar, locul unde se afla Alomar. Ajuns acolo descopera ca Alomar este un dragon care proteja destinul tarii Mer. Alomar ii arata un poem:

Thirteen Treasures of ancient time,
Thirteen lessons of Rule in rhyme.
To find the jewels in secret places,
Follow where the compass faces.
If returned from the shore beyond,
A new day dawns for Octopon.
But if they fall into evil hands,
Darkness descends on all the lands.
For these riches, two shall vie
In the realm of Dark Water where the Treasures lie.

si ii spune ca trebuie sa plece imediat pentru ca soseau si altii care cautau Comorile. In acel moment in incapere navalesc piratii lui Bloth care reusesc sa doboare dragonul. Ren reuseste sa scape si cateva zile mai tarziu il gasim cautand o corabie cu care sa-si inceapa cautarile. Asa il intalneste pe Ioz, care se ofera sa-i ajute in schimbul unui parti din comoara si ii duce la bordul carabiei Wraith. Dupa cateva zile petrecute pe mare, Ren ii spune adevarul lui Ioz despre ceea urma sa faca. La inceput acesta nu-l crede dar compasul pe care Ren il purta la gat (compasul primit de la Alomar) incepuse sa lumineze aratand drumul spre prima comoara. Curand ei descopera ca la bordul corabiei se mai afla cineva. Aceasta era Tula, o fata ce lucra in carciuma unde Ren si Ioz se intalnisera. Tula isi ofera ajutorul si in ciuda lui Ioz, Ren accepta. In acest timp corabia lor este ajunsa din urma de cea a lui Bloth care incepe sa-i atace. In ciuda eforturilor lui Bloth, Ren reuseste sa puna mana pe prima comoara si scape de urmarire. Ren le spune celor trei insotitori ai sai ca nu le poate cere sa-l insoteasca in drumul periculos pe care pornise dar acestia refuza sa-l lase singur.

Mai am un singur lucru de spus: ENJOY THE SHOW!! :D

The Quest

Tag-uri:

  • Pentru mine, e printre ultimele serii de desene produse de Hanna-Barbera care mi-au placut. Yo Yogi!, Fish Police, SWAT Kats: The Radical Squadron, Cave Kids, The Real Adventures of Jonny Quest, What’s New Scooby-Doo? si Tom and Jerry Tales au fost singurele din cele care au urmat care nu m-au dezamagit [-(

  • Pingback: The Pirates of Dark Water – lista episoade | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

  • alina

    am cautat desenele astea mai mult timp pana sa le gasesc pt ca nu stiam cum se numesc. uitasem.dar sunt cele mai frumoase desene din copilaria mea.acum am 30 de ani dar cand ma uit la ele imi aduc aminte de anii cei frumosi.le am gasit fara sa vreau aici pe site.si dupa 20 de ani mi am adus aminte de bloth ren samd.multumesc

  • irina

    buna! eu nu pot urmari nici un episod….am incercat cu mai multe browsere. imi puteti da o mana de ajutor? multumesc!

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back