Dungeons and Dragons

Nu am fost niciodata pasionata de jocurile pe computer. Recunosc asta. Prefer sa retusez o poza sau sa stau sa ma uit la desene animate decat sa ma joc pe computer. Mi-au placut insa intotdeauna jocurile denumite “role playing game” si unul dintre cele mai populare jocuri a fost “Dungeons and Dragons“. Azi vorbim insa despre serialul de desene animate, bazat pe acest joc, care a rulat in original pe CBS pe parcursul a 3 sezoane si s-a bucurat de mult succes.

Unul dintre elementele cheie important si de noutate in acea perioada, a fost incercare de a insufla privitorului lectii importante de condiuta si etica. Paradoxal in 1985 show-ul a fost catalogat ca extrem de violent de catre National Coalition on Television Violence. Se pare insa ca aceste proteste erau mai mult legate de faptul ca in acea perioada jocul era considerat ca avand radacini prea puternice in ocult. /:)

Povestea incepe la un carnaval unde un grup de copii se urca intr-un carusel care ii arunca intr-o lume fantastica denumita “Realm of Dungeons & Dragons“. Odata ajunsi acolo sunt intampinati de catre Dungeon Master care le explica ce este acea lume si le da puteri magice si imbracaminte pe masura.


Personaje:
Hank, the Ranger – este cel mai mare si mai intelept dintre copii. Este liderul si puterea lui este cea a ranger-ului. Arcul sau trage sageti magice, luminate.
Eric, the Cavalier – de aceeasi varsta ca si Hank, dar provenit dintr-o familie bogata, fiind astfel un razgaiat. Desi la suprafata pare superficial, el este totusi curajos si isi apara prietenii cu scutul lui magic care creaza o aparare impotriva dusmanilor.
Diana, the Acrobat – este un acrobat desavarsit si este foarte baietoasa si tupeista. Are un bat magic care ii completeaza perfect calitatile de gimnast. In timpul calatoriei lor ea se indragosteste de un baiat pe nume Kosar.
Presto, the Magician – desi are rolul de magician este un mic nerd, agitat si nu foarte sigur de el. Este unul dintre personajele comice ale seriei.
Sheila, the Thief – este posesoarea unei pelerine magice care o face invizibila cand o pune pe ea. Este cel mai ensibil si mai prietenos personaj.
Bobby, the Barbarian – cel mai mic membru al echipei si un barbar. ;)) Este fratele Sheilei si poate produce cutremure cand loveste cu bata sa in pamant.
Uni, the Unicorn – este animalul lui Bobby si este gasit de baietel chiar in primul episod al seriei.
Dungeon Master – mentorul copiilor. Este intelept si le da povete care par criptate pana in momentul in care evenimentele s-au desfasurat. El are puterea de a-i trimite acasa, dar ascunde acest lucru pentru ca se folosi de ei ca sa indrepte relele din taramul magic. Intr-un final recunoaste si ca este tatal persnajului negativ, Venger.
Venger, Force of Evil – personajul negativ al seriei. Este un vrajitor malefic cu puteri infinite care vrea sa fure armele magice ale copiilor. Este sugerat la un moment dat ca el a fost bun, dar a fost corupt de magia neagra.
Shadow Demon – aliatul si spionul lui Venger
Tiamat – dusmanul de temut al lui Venger. Este un dragon falnic care care la o intelegere cu tinerii pentru a lupta impotriva lui Venger. Are 5 capete, fiecare reprezentand cate o rasa de dragoni asa cum sunt prezentate in joc.

Episoade: 28 (lista AICI)

Dungeons and Dragons

Dungeons and Dragons Dungeons and Dragons Dungeons and Dragons Dungeons and Dragons Dungeons and Dragons

Generic inceput:

Mai multe AICI.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back