Birdman and The Galaxy Trio

Unul dintre cele mai faimoase serii create de Hanna si Barbera este “Birdman and The Galaxy Trio“. Seria a debutat pe 9 septembrie 1967 si a durat pana pe 6 septembrie 1969. Fiecare episod dura cate o ora si era impartit in doua parti. O parte era dedicata lui Birdman si cealalta celor de la The Galaxy Trio.

Birdman era un om care fusese rasplatit de catre zeul soarelui Ra cu puteri supranaturale, el putand sa arunce raze solare din mainile sale si sa produca scuturi solare ca sa se poata apara. Datorita acestor abilitati el este recrutat de catre agentia secreta Inter-Nation Security si, impreuna cu vulturul sau Avenger, lupta impotriva raului. El poate de asemenea sa zboare datorita aripilor pe care le poseda si are un calcai al lui Ahile: trebuie periodic sa-si reincarce puterile stand la soare. Prietenii lui sunt Falcon 7 si Birdboy iar inamicul lui principal este…Number One.

Galaxy Trio este un grup de extraterestii cu puteri superomenesti care au misiunea de a patrula galaxia in numele Galactic Patrol aparand-o de rele. Ei zboara in nava Condor One si se numesc:
Vapor Man: la fel ca si numele, se poate transforma in vapor sau poate produce vapor inghetat din maini
Meteor Man: isi poate mari masa oricarei parti a corpului, facand-o astfel foarte puternica
Gravity Girl: fiica regelui planetei Gravitas, ea poate sa manipuleze legile gravitatiei cu mintea

Titluri alternative:
* franceza: Solaris
* japoneza: 電子鳥人Uバード/銀河トリオ (Denshi Chōjin Yū-Bādo; Electronic Birdhuman U-Bird/Ginga Torio; Galaxy Trio)
* poloneza: Birdman / Galaxy Trio
* portugheza: Homem-Pássaro e o Galaxy Trio
* spaniola: Birdman y el Trío Galaxia
Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back