The Little Mermaid

Daca e duminica e… film, bineinteles.
Astazi am sa va prezint prima parte dintr-o trilogie: The Little Mermaid. O productie marca Disney, filmul initial din 1989 prezenta intr-o maniera proprie o adaptare “fericita” dupa povestea scrisa de Hans Christian Andersen.
Daca varianta anime pe care Ada v-a prezentat-o este fidela povestii lui Andersen, cei de la Disney au optat pentru un alt sfarsit, unul fericit. Mai mult, datorita succesului pe care filmul din 1989 l-a avut, ei au facut mai multe serii adaptate pentru tv The Little Mermaid Tv Series si inca doua filme The Little Mermaid II – Return to the Sea in 2000 si The Little Mermaid III – Ariel’s Beginning programat sa apara in vara acestui an) – dar despre celelalte aparitii am sa va povestesc alta data.

wall-little-mermaid-1

Pe scurt, Mica Sirena spune povestea de dragoste dintre Eric (un print pamantean) si Ariel (o sirena), fiica cea mica a Regelui Marii Triton. Desi este avertizata de toata lumea de pericolele care pandesc in lumea de deasupra, mica sirena se aventureaza mereu spre acea lume, si astfel se indragosteste de frumosul print, pe care il zareste pe vaporul sau, in timp ce isi sarbatorea cea de-a 18 aniversare. Cand vasul este scufundat de o furtuna puternica, printul e cat pe ce sa se inece dar Ariel ii salveaza viata.
Intoarsa in lumea ei, Ariel se gandeste mereu la printul ei, si nimeni si nimic nu o poate opri sa faca acest lucru, nici Sebastian care incearca in zadar sa ii arate minunatiile marii, nici prietenul ei Flounder. Vrajitoarea Ursula, profitand de dorinta printesei de a-si revedea printul, ii ofera “o pereche de picioare”, in schimbul vocii sale minunate.
Desi sunt convinsa ca stiti povestea, ma opresc cu rezumatul aici lasandu-va s-o redescoperiti.

Premiera: 17 noiembrie 1989 ( relansat in 1997)
Regie: Ron Clements, John Musker
Producatori: Howard Ashman, John Musker
Muzica: Alan Menken
Studio: Walt Disney Pictures
Durata: 83 minute
Voci:
Ariel……………..Jodi Benson
Prince Eric……..Christopher Daniel Barnes
Flounder………..Jason Marin
Sebastian………Samuel E. Wright
Ursula…………..Pat Carroll
Triton…………..Kenneth Mars
Site Oficial: The Little Mermaid (Disney)

wall-little-mermaid-2little_mermaid-3

descarcare film ; descarcare soundtrack ; IMDb ; Wikipedia

credit poze ; credit video

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back