Spartakus and the Sun beneath the Sea

In primul rand: “Hellooooooooooooooo”! Scuzati absenta, dar este motivata. Viata mea profesioanala este extrem de agitata si incerc sa ma impart intre ea si lumea mea frumoasa a copilariei. Puteti sta insa linistiti ca in fiecare zi ma gandesc la acest blog si de aceea v-am mai adus lume care sa va incante cu prosturi despre tot ce inseamna desene animate ale copilariei. Vreau cu aceasta ocazie sa o pup pe Cami care ni s-a alaturat si sa ii urez rabdare cu noi. :L Mai avem insa si alte surpize, una dintre ele numindu-se….Monica. ;) Dar toate la timpul lor.

Azi vreau sa va povestesc despre un desen animate putin mai aparte, care a rulat pe TVR 1 undeva in anii ’90, si care se numeste “Spartakus and the Sun beneath the Sea“. Recunosc ca si eu mi-am adus aminte de el in momentul in care aTo a scris despre asta pe forum. Serialul este o productie franceza si in original a purtat numele de “Les Mondes Engloutis“. Nu imi aduc aminte insa cu exactitate care era numele sub care a rulat la noi, dar stiu sigur ca era ceva cu Spartacus.
Povestea se desfasoara in miticul taram subteran Arkadia unde o mare civilizatie se ascunsese in urma unui cataclism, fara sa fie constienta de continuitatea si evolutia vietii deasupra, pe pamant. Ca sa tina populatia ferita de “relele”de deasupra, batranii au ascuns toate insemnarile despre trecutul lor la suprafata in arhiva orasului. Supravietuirea civilizatiei s-a datorat soarelui artificial denumit Tehra (sau Shagma) care insa este pe moarte. Realizand pericolul, mai multi copii intra in arhiva, in ciuda interdictiei, si afla despre existenta de deasupra. Ei o creaza pe Arkana si o trimit sa caute ajutor. Ea gaseste acest ajutor sub forma unor frati, Matt si Rebecca, care se alatura lui Sparakus si lui Bic si Bac intr-o nava vie numita Tehrig (ShagShag) cu care pornesc in marea aventura. Drumul de intoarcere in Arkadia se dovedeste mai greu decat anticipat, eroii nostrii fiind nevoiti sa parcurga multe pericole pana reusesc sa ajunga acasa unde descopera ca salvarea lor…era Spartakus. De ce? Hmmm….nu vreau sa va spun ca sa stric placerea de a redescoperi acest serial superb. ;)

Serialul a fost compus din 2 sezoane a cate 26 de episoade si a avut parte de un urias succes in Frata si peste hotare. Mai mult decat atat, soundtrack-ul a fost extrem de popular, vanzandu-se in mii de exemplare.
Mai multe AICI. Torrente AICI.
In incheiere va las evident cu genericul in mai multe variante.

Photobucket

Franceza

Engleza

Tag-uri:

 • kmeleon

  off: merci, merci :”> voi sa aveti rabdare cu mine ca motoarele mele sunt cam uzate :))

  on: cum spuneam si pe forum, nu-mi aduc aminte deloc de desenul asta si cu toate astea sigur l-am vazut, pentru ca vremea aceea devoram tot ce insemna desen animat sau anime….asta e, nu mai sunt ce-am fost :-<

 • baby.rux

  Hmmmm nici eu nu imi amintesc … trebuie sa ma uit sa vad daca l-am trecut pe lista in agenda mea cu desene ;)) Uite ca acum imi foloseste la ceva:P

 • Salut. Am si eu o rugaminte. Cum se numeste melodia de la inceput si de la sfarsit?(bine ca-i aceeasi).

 • Kmeleon

  genericul poarta numele seriei ;)

 • Salutări, “arkadienilor”! :-D

  Nu ştiu dacă nu cumva aţi dat deja de listele de redare – ale mele dsau ale altcuiva -, însă ca să fie totul *trim and propper*, vă las următoarele link-uri ale serialului – înregistrări “Boomerang” -, dublat în engleză:

  http://www.youtube.com/view_play_list?p=9ECBAE4BD3C3E95B

  http://www.youtube.com/view_play_list?p=9E0E00C616FB58C2

  N.B. Momentan, sunt incomplete, dar mă voi mai ruga de cei de la DejaToons să faca rost. În fine, o harababură a calităţii, recunosc, dar dacă n-am ediţia de DVD în engleză… >:< Cea franceză e easy! :-P Doar "Gladiators of Barkar" şi "Twisted Rainbow", pare-mi-se, sunt de DVD.

  Q. Cunoaşteţi controversa renominării personajelor din franceză în engleză? Ce aluzii au fost la mijloc? :-P

  Enjoy! ;-)

 • N.B. Blog-ul are nevoie de o funcţie de editare proprie. :-( Vroiam să zic “prim and proper”; cu un “p” la început de prim cuvânt, şi cu unul la mijloc de al doilea. :-P

 • N.B. 3: Şi… de-ar fi să-mi “omoare” listele – v. “Galtar şi Lancea de Aur” -, vă ofer lista de la Megaupload:

  http://www.megaupload.com/?f=NXUIWCTA

  ^:^

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back