Mary e il giardino dei misteri

thumb-maryMary e il giardino dei misteri a fost cam printre ultimele desene pe care le-am urmarit pe italieni, inainte sa fie scoase canalele din grila. Desenul este inspirat dupa romanul “The Secret Garden” (Gradina Secreta) scris de Frances Hodgson Burnett. Este o productie japoneza – Aubec/NHK/Sogovision , care a aparut in 19 aprilie 1991 in Japonia (si in septembrie 1994 in Italia). Desenul are 39 de episoade a cate 24 minute. Lista cu titlurile episoadelor o puteti vedea aici.Producator este Tameo Kohanawa, scenarist Kaoru Umeno, desenatori Hideki Kubo si Hiroshi Suzuki.

g-mary-e-il-giardino-dei-misteri

Mary Lennox este o fetita de 10 ani care si-a pierdut parintii, rapusi de holera in India. De aceea a trebuit sa se intoarca in Anglia, sa locuiasca la unchiul sau.Martha – este camerista si prietena eiDickon – fratele Marthei si tovarasul de joaca al lui MaryColin Craven – varul lui Mary, un baiat bolnavicios, care statea intr-un scaun cu rotile, si care in final reuseste sa mearga.Archibald Craven – unchiul lui Mary

Titluri alternative
El Jardín Secreto (spaniola)
Himitsu no Hanazono / アニメ ひみつの花園 (japoneza)
Mary e il giardino dei misteri (italiana)
Secret Flower Garden / The Animated Secret Garden / The Secret Garden (engleza)
Tajemniczy Ogród (poloneza)
الحديقة السرية (araba)

Subiect
Foarte pe scurt: desenul ilustreaza povestea unei fetite de 10 ani, pe nume Mary. Ea a locuit in India cu parintii sai pana cand acestia au fost rapusi de holera. Ramasa singura, fetita ajunge in Anglia, la unchiul sau. Aici se simte foarte singura la inceput, si castelul in care urmeaza sa locuiasca i se pare neprimitor. Ea gaseste o prietena foarte buna in Martha, camerista sa, dar si in fratele acesteia, Dickon, un baiat care isi petrecea foarte mult timp in compania animalelor. Cei doi copii devin inseparabili si descopera impreuna misterele castelului, dar mai ales o gradina secreta. Aceasta gradina se afla in paragina si cei doi se hotarasc sa aiba grija de ea. Ulterior afla ca aceasta fusese inchisa dupa moartea sotiei unchiului Craven. Un alt secret pe care Mary il descopera este chiar varul ei, Colin, o fire bolnavicioasa, tintuit la pat. Cu timpul acesta se va face bine, si cu ajutorul lui Mary si al lui Dickon va reusi chiar sa mearga.

Mai jos aveti intro-ul acestui superb anime.

Tag-uri:

 • MariusM

  Îmi aduc aminte că a fost difuzat și la noi acest desen animat. Știu sigur că asta se întâmpla prin 96. Lectura era asigurată de Mihai Cabel.

 • Si eu imi aduc aminte ca a fost difuzat pe tvr2 :x .
  Episoadele se gasesc pe emule, calitate destul de buna.

 • Yaay :d 8-> :D/

 • irina

  daca inca stiu versurile melodiei de inceput ( varianta de la italieni ) oare sunt bizara rau?

 • Kmeleon

  nu esti bizara deloc ;) si nu esti singura ;))

 • Am citit o carte care ii seamna dar stiam ca se chema Gradina tainuita

 • Ada

  Eu am vazut Gradina Secreta, dar pesemne depinde de cine a facut traducerile.

 • bianca

  unde pot gasi sa vad si eu gradina secreta?va rog sa ma ajutati.mi-a placut foarte mult acest desen si as vrea sa il mai vad o data,dar nu il gasec.va multumesc.

 • Ada

  Il vom urca noi pe blog. :)

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back