Bugs Bunny

Bugs Bunny este un iepure animat care apare in seriile de filme animate “Looney Tunes” si “Merrie Melodies” produse de Warner Bros. Cartoons. Astazi, el este mascota Warner Bros., in special pentru productiile animate.
Potrivit biografiei sale, Bugs Bunny s-a “nascut” in 1938 in Brooklyn, New York. El nu este realizat de o singura persoana ci este produsul a mai multor creatori precum: Ben “Bugs” Hardaway, Bob Clampett, Tex Avery, Robert McKimson (cel care a creat designul definitv al personajului), Chuck Jones si Friz Freleng.
Dupa spusele lui Mel Blanc (cel care a interpretat pentru prima data vocea lui Bugs), accentul lui Bugs Bunny este unul de Flatbush (o comunitate din Brooklyn, NY), un amestec egal de dialecte din Bronx si Brooklyn.

wall_bugs

Bugs Bunny este unul dintre cele mai cunoscute personaje de desene animate din lume. In 2002, el a fost numit de catre Tv Guide (revista saptamanala nord americana despre programele de televiziune) drept cel mai mare personaj de desene animate al tuturor timpurilor.
Ca Mickey Mouse pentru Walt Disney, Bugs a fost mascota pentru studiourile Warner Bros. si diferitele sale diviziuni. Mickey Mouse si Bugs Bunny sunt primele personaje de desene animate care au o stea pe Hollywood Walk of Fame.

bugs-bunny

Va urma.

Tag-uri:

 • Adriana Dinca

  Un desen plin de amuzament , care iti reda mereu zambatul :)

 • Adriana Dinca

  zambetul scz :d

 • alex

  Prima aparitie ( oficiala ) a avut-o pe 27 iulie 1940 in A Wild Hare, avandu-l ca adversar pe Elmer Fudd, nu 1938…in 1938 s-a nascut prototipul acestuia ( intr-un desen animat Looney Tunes cu Porky Pig ) care avea acelasi ras ca Ciocanitoarea Woody, blanita alba, nas alungit, altfel spus, total diferit de cum a aparut in 1940 !

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back