Fiocchi di cotone per Jeanie

Sunt convinsa ca multi dintre voi cunoasteti melodia “Oh! Susanna” (Oh! Susanna / Oh! don’t you cry for me / I’ve come from Alabama / With my banjo on my knee…”) scrisa de compozitorul Stephen Collins Foster .
Ei bine, Fiocchi di cotone per Jeanie este un anime inspirat din alta melodie scrisa de el, “Jeanie with the Light Brown Hair”, melodie pe care Foster a scris-o cu gandul la sotia sa Jane McDowall.

jeanie1

Povestea incepe intr-un orasel mic, Pennsylvania, in anul 1838. Jeanie MacDowell este o fetita frumoasa a carei cea mai mare bucurie este sa ia lectii de pian de la mama sa.
Steven, care canta foarte bine la muzicuta, si Bill, un pusti negru, care canta la banjo, sunt cei mai buni prieteni ai ei. Le place sa stea mult timp impreuna si sa cante ca si cand ar fi o mica formatie.
Viata fericita a lui Jeanie se schimba in momentul in care mama ei moare si trebuie sa invete cat de importanta este viata hotarandu-se sa isi dedice existenta ajutarii oamenilor bolnavi si suferinzi.
Dupa ce tatal sau se recasatoreste si intre Jeanie si mama vitrega apar probleme, fata se hotaraste sa mearga in alt oras pentru a studia si a deveni asistenta medicala. Dar nici la noua scoala lucrurile nu stau foarte bine pentru ca directoarea institutului si cateva dintre colegele de scoala ii creaza tot felul de probleme. In ciuda tuturor si cu ajutorul lui Bill, care reusise sa obtina o slujba in campus, Jeanie reuseste sa termine scoala si sa se intoarca acasa.
Jeanie isi incepe stagiul de asistenta pe langa un medic foarte sever si auster, intr-un oras in care se afla si un orfelinat. Ea trebuie sa lupte cu administratia orasului si chiar cu cetatenii acestuia, care nu priveau cu ochi buni pe micutii orfani, pentru ca orfelinatul sa nu fie inchis si copii aruncati pe drumuri. Toate problemele cu care se confrunta o fac pe Jeanie mai puternica si in acelasi timp o ajuta sa adanceasca relatia dintre ea si Steven.

Seria este un remake al seriei din 1979 Kinpatsu no Jeanie.

fiocchidicotoneperjeanie1 fiocchidicotoneperjeanie5 fiocchidicotoneperjeanie6 fiocchidicotoneperjeanie7

fiocchidicotoneperjeanie10 fiocchidicotoneperjeanie11 fiocchidicotoneperjeanie12
fiocchidicotoneperjeanie19 fiocchidicotoneperjeanie22

Titluri alternative:
Dulce Jana (spaniol)
Fiocchi di cotone per Jeanie (italian)
Girl in the Wind: Blonde Jeanie
Jeannie (german)
Le rĂªve de Jeannie (francez)

Credite
Studio: Nippon Animation
Creator: Shiro Ishinomori
Regizor: Ryo Yasumura
Episoade: 52 x 30 minute
Premiera: 15 octombrie 1992
Genericul de inceput: “Taiyou wo Oikakete” – Horie Mitsuko
Genericul de final: “Omoide no Kagami” – Horie Mitsuko

Opening japonez

Ending japonez

Opening italian

Wiki italiana ; ANN ; AniDb

Torrente: 1-10 , 11-22 .

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back