Yumiko Igarashi

Astazi vreau sa vorbesc neaparat de una dintre desenatoarele mele preferate, Yumiko Igarashi, cea care a creat unul dintre cele mai frumoase personaje shojo: Candy Candy.

Yumiko Igarashi s-a nascut in Japonia, pe 26 august 1950 intr-un oras denumit Asahikawa, in regiunea Hokkaidō, si este una dintre cele mai apreciate mangaka. Debutul ei a fost in 1968 cand, studenta fiind la institutul de Asahi Gaoka din Sapporo, Hokkaidō, si-a prezentat desenele directorilor de la revista “Ribon” care si in momentul de fata este una dintre cele mai cunoscute reviste de manga din Japonia. Primul ei serial manga a fost “Shiroi Same no iru Shima” fiind urmat apoi, in 1975 de faimosul serial “Candy” creat impreuna cu scriitoarea Kyoko Mizuki. Acest serial nu numai ca i-a adus faima si a propulsat-o in varful unui adevarat fenomen cultural, ci i-a adus si importante premii, unul fiind Kodansha Manga Award in 1977.

Incepand cu Candy, desenele ei au iesit din sfera manga si au devenit animeuri de succes care sunt si astazi seriale de referinta pentru stilul shojo. “Candy Candy” a fost realizat 1976 si a devenit instant un succes. Serialul lung de 115 episoade a tinut cu sufletul la gura milioane de oamnei, dar asta o sa va povestesc alta data… :D

In 1976 apare manga-ul “Mayme Angel“, urmat fiind in 1982 de populara “Georgie” care la randul ei devine un anime de succes. Lucreaza in continuare la “Paros no Ken” (1986), “Muka Muka Paradise” (1993—1994), “Swan Lake” (doar asistent) si “Tim Tim Circus“.

In momentul de fata, din nefericire, franciza ei cea mai de succes, “Candy Candy” este inca subiectul unui proces legal si fanii inca mai asteapta ca seria manga si cea anime sa continue de unde a fost lasata. Au fost create nenumarate petitii, dar, din nefericire, niciuna nu a avut vreun efect.

Cam atat pentru ziua de azi. Promit sa revin cu posturi detailate despre “Candy” si despre “Georgie“, doua din animeurile mele preferate. In incheiere va las genericele celor doua seriale. Enjoy!

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back