Voltron

Astazi este ziua robotilor asa ca va prezint si eu primul anime Mecha pe care l-am vazut. Este vorba de “Voltron” pe care l-am urmarit atat la sarbi de Novi Sad Plus cat si la TVR. Voltron a fost unul dintre cele mai populare animeuri din anii ’80 si a fost bazat pe alte doua serii “GoLion” si Kantai Dairugger XV realizate tot de faimoasa casa de productie Toei Animation.

Primele episoade bazate pe cele din “GoLion”(百獣王ゴライオン – Hyakujūō Goraion, Hundred Beast King GoLion/FiveLion) au ca protagonisti 5 piloti care au sub comanda 5 roboti-lei care impreuna formeaza super robotul Voltron. Actiunea se petrecere pe planeta Arus, condusa de printesa Allura, unde The Voltron Force sunt aparatorii acestei lumi impotriva maleficului rege Zarkon de pe planeta Doom, care, ajutat de fiul sau Lotor si vrajitoarea Haggar, terorizeaza populatia pasnica de pe Arus.
La inceput Voltron nu era separat in 5 parti si nici nu avea elemente feline, dar, asa cum este mentionat si in manga-urile publicate de catre Devil’s Due , Haggar il pacaleste si, prin magie, il separa in 5 bucati care pica si raman ingropate pe planeta Arus pana in momentul in care cei 5 aventurieri il descopera si il readuc la viata.

Personaje:
Captain Keith/Akira Kogane (黄金旭, Kogane Akira) – este seful echipei, piloteaza leul negru, are in jur de 23 de ani si este protectorul din umbra al printesei Allura
Voci: Neil Ross (US) & Kazuhiko Inoue (Japan)

Lance Charles McClain/Isamu Kurogane (黒鋼勇, Kurogane Isamu)piloteaza leul rosu, are in jur de 23 de ani, este glumetul echipei si este singurul care contesta deciziile sefului.
Voci: Michael Bell (US) & Yuu Mizushima (Japan)

Darrell “Pidge” Stoker/Hiroshi “Chibi” Suzuishi (錫石「チビ」宏, Suzuishi “Chibi” Hiroshi) – este juniorul echipei, piloteaza leul verde, are 12 ani, este un mic om de stinta si fratele lui geaman, Chip, este membru al Vehicle Voltron Air Team
Voci: Neil Ross (US) & Masako Nozawa (Japan)

Tsuyoshi “Hunk” Garett/Tsuyoshi Seidō (青銅強, Seidō Tsuyoshi) este cel mai masiv membru, piloteaza leul galben, are in jur de 26 de ani, ii place sa manance si adora copii.
Voci: Lennie Weinrib (US) & Tesshô Genda (Japan)
Princess Allura/Princess Farla (ファーラ姫, Fāra-hime) – este conducatoarea regatului Altair si a planetei Arus, este adorata de catre Lotor, il inlocuieste pe Sven si piloteaza leul albastru, are in jur de 18-20 de ani, il poate invoca pe tatal ei mort, regele Alfor Voci: B.J. Ward (US) & Rumiko Ukai (Japan)

Cam atat pentru astazi. Va las cateva imagini si genericul de inceput urmand sa va povestesc si despre celelalte echipe si filmele VoltronToate episoadele din Voltron :

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back