Ulysses 31

Am vrut neaparat sa va prezint una dintre cele mai interesante si aparte serii anime pe care eu le-am vazut: “Ulysses 31“.

Asa cum spune si titlul acest serial este o adaptare dupa celebrele calatorii ale lui Ulises din mitologia greaca. Serialul este o co-productie franco-japoneza si a fost realizat in 1981 de catre D.i.C. Audiovisuel impreuna cu Tokyo Movie Shinsha.

Actiunea se pretrece in secolul 31 unde zeii Olimpului sunt ifuriati de catre capitanul navei spatiale Odyssey, Ulysses, care il omoara pe gigantul Cyclops pentru a elibera un grup de copii sclavi dintre care facea parte si fiul sau Telemachus. Zeus il condamna sa calatoreasca intreg universul in cautarea taramului lui Hades in timp ce intreg echipajul sau este adormit.

Personaje:
Ulysses: – curajosul capitan al navei Odyssey care nu se lasa infrant in niciun fel de catre zeii Olimpului
Telemachus: – fiul lui Ulysses, mana dreapta a lui si un pilot desavarsit in ciuda varstei sale
Yumi: – o fetita mica si albastra :P care provine de pe planeta Zotra. A fost salvata de ciclop impreuna cu fratele ei Numinor care este adormit la fel ca restul echipajului. Este telepatica si telekenica.
Nono: – micul robot rosu al lui Telemachus. Cam zapacit, dar foarte abil la reparatii si cu o putere fizica deosebita
Shirka: – computerul navei care are grija de pasageri si are o voce feminina

Lista de episoade AICI sau AICI.

In 1980 a fost lansat un pilot al acestui serial care era desenat in cel mai pur stil anime. Tot in acel an insa, personajele au suferit schimbari de stil si look-ul anime a fost indulcit, dus mai inspre desene animate.

Ideea originala il apartine lui Jean Chalopin care a scris si produs acest serial impreuna cu Nina Wolmark. Animatia ii apartine lui Shingo Araki care a lucrat impreuna cu Morishige Suzuki, Shinji Itoh, Studio Nue si Riyuki Motono. Muzica a fost creata de catre Denny Crokett si Ike Egan la Osmond Studio.

Daca va place mitologia greaca si vreti sa vedeti cum poate sa se desfasoare in viitor o poveste din trecut, va recomand acest serial cu toata dragostea.
Torrent 1
Torrent 2
Tag-uri:

 • baby.rux

  un Ulysses sci-fi?:P

 • kmeleon

  nu credeam ca o sa ajung sa spun asa ceva despre un desen vechi dar, eu pe asta nu l-am vazut … suna interesant

 • laurentiu

  buna, daca gasesti undeva subtitrarea la desenul asta, trimite-mi-o si mie pe adresa asta: lali_zizi@yahoo.com. am cautat-o de am inebunit pe o gramada de site-uri si nu am gasit-o…. te rog mult

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back