The Legend of Prince Valiant

Ce sa zic? Imi plac legendele si tot ce tine de ele. Acesta este si motivul pentru care m-am uitat la Prince Valiant, adica, nu puteam sa ratez o ecranizare in care se vorbeste despre Camelot, Regele Arthur si Cavalerii Mesei Rotunde.
Seria animata este bazata pe benzile desenate create de catre Hal Foster si se intinde pe durata a doua sezoane: 26 episoade-primul sezon si 39 episoade-sezonul al doilea.

valianr02valiant03valiant04
valiant06valiant07valiant08

Poveste
Regatul Thule este atacat de catre armatele lui Cynan si printul Valiant, impreuna cu tatal sau regele Williem, mama sa regina Briana si alti cativa supravietuitori se vad nevoiti sa plece in exil. Dupa o calatorie periculoasa pe mare si o intalnire la fel de periculoasa cu barbarii, Valiant si grupul sau se stabilesc pe o mica insula. Cand printul are un vis in care ii apare Merlin, Camelotul si regele Arthur, el decide sa plece in cautarea lor, sperand astfel sa devina un Cavaler al Mesei Rotunde si slujitor al dreptatii. In calatoria lui spre Camelot, Valiant intalneste doi oameni ce-i vor deveni prieteni si aliati de nadejde: Arn, un taran iscusit si bun la inima dar cu o parere cam proasta despre propria persoana si Rowanne, fiica de fierar, cu un caracter puternic, incapatanata si plina de temperament, ce viseaza sa fie prima femeie ajunsa cavaler.
Aventurile lor vor fi multe si vor trebui sa invete pe rand ce inseamna rabdarea, loialitatea si responsabilitatea.

pv1pv2pv3

Personajele principale
Prince Valiant – Printul de Thule. Un tanar curajos, nobil, bland si loial Camelot-ului. Detine o sabie, Singing Sword, sabia sora a lui Excalibur si un cal pe nume Caliburn.
Arn – Considera ca nu este demn de a deveni cavaler din cauza statutului sau social. Calul sau este Crux. Ramas fara familie, ii considera pe Valiant si pe Rowanne ca fiind familia sa.
Rowanne – Este determinata sa devina prima femeie cavaler a Mesei Rotunde. Asa cum spuneam, este temperamentala si incapatanata dar in acelasi timp o fire romantica.
Merlin – Este foarte intelept si este considerat ca fiind vrajitor, dar de fapt el are foarte multe cunostinte despre alchimie si alte stiinte.
Regele Arthur – Rege al Camelotului si fondatorul Noului Ordin. Iubit de catre popor, crede cu tarie ca un regat se conduce mentinand pacea, adevarul si onoarea.

Generic de inceput

Where the Truth Lies – full version

Credite
Creator: David J. Corbett
Scenariu: Hal Foster, Frank Kerr
Data premiera: 3 septembrie 1991
Companie: Hearst Entertainment Productions
Echipa de creatie – lista completa
Numar episoade: 65 x 22 minute
Voci:
Robby Benson … Prince Valiant
Michael Horton … Arn
Noelle North … Rowenne
Alan Oppenheimer … Merlin
Efrem Zimbalist Jr. … King Arthur
Samantha Eggar … Queen Guinevere
James Avery … Sir Bryant
Tim Curry … Sir Gawain
Patty Duke … Lady Morgana

Lista episoade ; Wiki ; IMDb ; BCDB

Tag-uri:

 • Ramona

  f frumoase..
  cavalerii mesei rotunde :D
  ralu, imi amintesti de toate desenele copilariei..si ma faci sa ma intristez..cat timp a trecut de atunci …

 • rha

  da :D frumoase
  nu ai d c sa te intristezi! priveste partea buna a “maturizarii” : putem sa iesim seara in oras =))
  in plus poti sa te uiti si acum la ele…esti un copil mai mare :*

 • Ada

  Cat m-am enervat cand am stat o zi sa scot un rar cu Valiant si cand colo era filmul din 97. 8-| Cu oameni evident…l-am sters urgent.

 • baby.rux

  A fost primul desen pe care l-am vazut pe italieni… Si primul al carui generic l-am gasit dupa sapaturi arheologice.. pe la inceputurile noastre in ale internetului:P

  Si eu voiam sa o iubeasca pe Rowanne….:D

 • baby.rux

  PS.. toturi cred ca s-a oprit brusc…pe italieni..pentru ca ultimul lucru pe care mi-l amintesc a fost o lupta..si apoi pauza..:-s!

 • zabara

  a fost acum cativa ani pe prima, si l-am vazut cap coada, bine asta inainte sa puna astia stirile si alte emisiuni in weekend de la 7 dimineata

 • DAP A FOST FOARTE FRUMOS PE PRIMA LA DAT LAM VAZUT SI EU DAR DE UNDE IL POT LUA SE GASESTE PE TORENT

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back