Windaria

N-am sa va vorbesc despre varianta americana a filmului, pe care, probabil, multi au vazut-o, ci despre cea originala, japoneza.
Douwa Meita Senshi Windaria a fost produs in anum 1986 si foloseste ca tema eterna poveste dintre Romeo si Julieta.

windaria

Tinutul Windariei este impartit intre doua regate: Paro si Isa. Intre cele doua se afla valea Saki, o vale neutra locuita de fermieri si care adaposteste copacul magic numit Windaria.
Regatul Paro dispune de o tehnologie mult mai avansata decat Isu dar regatul Isu are ceva mult mai important: resurse de apa pura. Cand Isu decide sa ceara tribut pentru apa oferita, tensiunile acumulate intre cele doua regate izbucnesc intr-un razboi ce ameninta sa distruga totul in cale.
Doua cupluri sunt urmarite pe parcursul povestii, putand vedea cum si cea mai puternica dragoste poate dispare din prea mult zel sau prea multa (si prost inteleasa) loialitate.
Pe de-o parte ii avem pe Izu si Marin, o familie ce locuia in valea Saki. Cand razboiul izbucneste, Izu decide sa se inroleze in armata Paro, considerand ca astfel va putea proteja valea dar dorind si sa dobandeasca putere si un statut diferit de cel pe care il avea. El ii promite sotiei ca se va intoarce si ii cere acesteia sa-l astepte dar, dupa terminarea razboiului, nu va gasi decat umbra lui Marin.
De partea cealalta, avem dragostea interzisa dintre Jiru, printul din Paro si Ahanas, printesa din Isa. Pe cei doi ii distrug ambitiile politice dar si neputinta lui Jiru de a nu urma calea impusa de tatal sau si a nu participa in acest razboi.

windaria-1 windaria-3 windaria-2

O poveste frumoasa dar tragica, numa’ buna de urmarit cu batistuta la indemana, cu peisaje magnifice, animale mitologice, druizi si cu o coloana sonora foarte buna (in opinia mea coloana sonora este unul dintre punctele forte ale filmului si macar pentru acest lucru trebuie urmarit).

Descarcare ; AniDb ; ANN ; MAL

Credite
Regie: Kunihiko Yuyama
Producator: Toshihiro Nagao
Scenariu: Keisuke Fujikawa
Studio: Idol / Kaname Productions
Muzica: Ryuji Sasai, Satoshi Kadokura
Concept original: Keisuke Fujikawa
Durata: 102 minute
Data premiera: 9 iulie 1986
Opening: “Yakusoku” / Akino Arai
Ending: “Utsukushii hoshi” / Akino Arai
Voci:
Waka Kanda … Marin
Tohru Furuya … Izu
Kazuhiko Inoue … Jiru
Naoko Matsui … Ahanas
Gara Takashima … Druid
Hidekatsu Shibata … Lanslo
IchirĂ´ Nagai … Piralu
Keiko Mari … Druido
Norio Wakamoto … Kyle
Tomie Kataoka … Isis
Yumi Kinoshita as Sharem

Tag-uri:

 • Ada

  L-ai gasit intr-un final si pe YouTube!! Yey! La mine merge acasa torrentul in italiana. Sunt curioasa cat dureaza sa il ia…

 • rha

  si eu d c nu imi aduc aminte de el?

 • kmeleon

  Diclonius s-a ocupat de traducerea in romana….ati putea sa-l cautati la ei, mai ales ca are audio japonez ;)

 • baby.rux

  @ kmeleon Chiar ultimul link de torrent pe care l-am lasat in post este by Diclonius;), dar e in formatul acela mai ciudatel (pentru mine;p).

 • kmeleon

  pe ala nu l-am verificat :”> sorry
  de ce e ciudatel formatul? merge foarte bine cu GomPlayer

 • baby.rux

  ^Stiu, mi-a zis si Ada. Eu am deja bsplayer, quicktime si wmp… Prefer clasicele .avi sau .mpeg, cel putin pana ne “tunam” si noi;).

 • kmeleon

  da-l incolo de bsplayer …. eu am renuntat de mult timp la el…nici nu se compara…plus ca vede orice format, iar instalarea nu-ti ia mai mult de 5 minute si nici nu mananca memorie multa :D

  ps: si poti sa faci foarte usor capturi cu el :->

 • Your blog is interesting!

  Keep up the good work!

 • Catalina

  :”> il am acasa cu subtitrare in engleza ! Filmul a fost dat la TVR in data de joi 26 decembrie 1990 ora 9 dimineata

 • Pingback: uberVU - social comments()

 • Pingback: Lista desene animate difuzate la noi in copilarie | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

 • Nu am vazut sa scrie in post, Windaria se gaseste si cu subtitrari in romana pe site-ul celor de la DIclonius. De acolo am aflat prima data de el… Habar nu aveam ca a fost la noi la TV. Stie cineva in ce perioada? Sunt curioasa.

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back