Miracle Girls

miraclegirls_avatar Tomomi si Mikage sunt gemene identice care au un secret: pot comunica telepatic una cu alta si se pot teleporta cand isi unesc degetele mici. Personalitatile lor unt opuse: Tomomi este energica, cunoscuta pentru abilitatile ei sportive si are parul scurt. Mikage este cea mai inteligenta fata din scoala, este mai feminina in felul in care se imbraca si are parul lung. Prietenul lui Tomomi este Noda, in timp ce Mikage este indragostita de Kurashige. Acesta se muta la Lodra pentru a-si urma studiile in episodul 2, dar relatia lor ramane foarte buna. Asta pana apare Marie, o printesa egoista, care se indragosteste de Kurashige vrea ca el sa vina in tara ei. In Japonia Tomomi si Mikage au probleme. Folosirea puterilor lor a atras atentia profesorului Kageura, care ar face orice ca sa demonstreze ca puterile paranormale exista si incearca sa dezvaluie secretulor celor 2 surori. In curand, fetele realizeaza ca exista o legatura intre Marie, o veche legenda si o fata pe care ele o cunosc, Emma.

Fotografii:

miraclegirls_01 miraclegirls_02 miraclegirls_03 miraclegirls_04 miraclegirls_05 miraclegirls_06 miraclegirls_07 miraclegirls_08 miraclegirls_09 miraclegirls_10 miraclegirls_11 miraclegirls_12

Personaje:

miraclegirls_tomomi miraclegirls_mikage miraclegirls_yuya miraclegirls_hideaki

Tomomi Matsunaga (Terry) – este baietoasa si cea mai atletica dintre cele 2 surori. Dupa ce s-a indragostit de Noda s-a transferat la scoala unde erau acesta si Mikage. Poate comunica telepatic si cu el, dar foarte putin.

Mikage Matsunaga (Maggie) – este feminina, tacuta si cea mai inteligenta dintre cele 2 surori. Are tendinta de a arunca laboratorul de chimie in aer. Este indragostita de Kurashige, cu care are o relatie la distanta.

Yuya Noda (Nelson) – este membru al echipei de atletism a scolii. Se indragosteste de Tomomi dar are o relatie foarte proasta cu Mikage, care nu-l suporta. Este mereu vesel si glumet si are o parere foarte buna despre propria persoana.

Hideaki Kurashige (Karver) – este prietenul lui Mikage. Este membru al echipei de atletism a scolii si al clubului de chimie. Este calm si responsabil. Pleaca la Lodra pentru studii in episodul 2.

Shinichiro Kagenura (Prof. Kaspar) – este profesor in scoala unde invata cele 2 surori. Este hotarat sa demonstreze existenta puterilor paranormale si banuieste ca Tomomi si Mikage au asemenea puteri. Ar face orice sa le descopere secretul.

Distributie:

Nariko Fujieda – Tomomi Matsunaga
Noriko Nagai – Mikage Matsunaga
Kaneto Shiozawa – Hideaki Kur-hige
Kappei Yamaguchi – Yuuya Noda
Ken Yamaguchi – Shinichiro Kageura
Nobuo Tobita – Kouhei Yamagishi
Rei Sakuma – Rumiko Daijouji
Emi Shinohara – Kanako/Kana-chan (ep 19)
Hideyuki Umezu – Father (eps 3, 44)
Ikue Ohtani – Reiko
Kinryuu Arimoto – Principal (eps 6, 21)
Konami Yoshida – Nana Takamura
Kotono Mitsuishi – Mai Motoki (ep 47)
Mari Maruta – Rie Kanazawa (ep 12)
Michie Tomizawa – Haruka Hosoka (Ep 47)
Naoki Bandou – Yoshimura-sensei (ep 11)
Norio Wakamoto – Mister X
Ryo Horikawa – Masaki Takamura
Ryotaro Okiayu – Tsuk-a (ep 12)
Shinobu Adachi – Yuuhei (ep 14)
Wakana Yamazaki – Marie Milgraine Diamas
Yuko Kobay-hi – Noe Kamizaki (ep 39, Mikage’s/Tomomi’s aunt)
Yuko Mizutani – Remi (ep 16)
Yuko S-aki – Rika Kageura

Titlu original: Miracle Girls
Titluri alternative:
Italia – E’ un po’ magia per Terry e Maggie
Spania – Gemelas Milagrosas
Episoade: 51 x 25 min
Anul: 1993
Producator: Nippon Animation
Transmis de: NTV intre 08.01.1993 si 24.12.1993

Coloana sonora
Generic de inceput:
KISU no Tochuu de Namida ga – GARDEN (eps 1-29)
Koi no Mirai – GARDEN(eps 30-51)
Generic de sfarsit:
Futari ja Nakya Dame na no – Dio

Echipa tehnica
Regizor: Hiroko Tokita, Takashi Anno
Muzica: Michiru Oshima

Adaptat dupa: Manga Miracle Girls (9 vol.) de Nami Akimoto, publicat de Kodansha intre 1991-1994

Video:

INTRO 1 Japonia

INTRO 2 Japonia

ED Japonia

INTRO Italia

Link-uri: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia EN, Wikipedia IT, Wikipedia ES

Credit fotografii: 01

Tag-uri:

 • Ada

  Tu ti-ai gasit vocatia. :| Nu glumesc. Superba prezentare! M-ai inspirat oricum. :*

 • baby.rux

  mushi ne mushi… eu tot in italiana as vrea sa il revad:D. deocamdata raman cu vrutul…lol!!!!

 • kmeleon

  ce ma distrati cu chestia asta : “vreau sa-l vad in italiana, vreau sa-l vad in franceza” :)) … mie nu-mi place sa le vad decat in japoneza (pentru ca se pierde foarte mult din dramatismul lor atunci cand sunt dublate)… pe de alta parte sunt unele serii care nu se gasesc decat dublate si atunci n-am ce face
  oricum, este unul din anime-urile dragute dupa care nu-ti pare rau ca ai pirdut timpul :P

  ps: completa prezentarea…bravo

 • rha

  Lasa Rux ca il gasim noi si in italiana ;)

 • baby.rux

  Ma bucur ca te distram! LOOOOL
  Subiectiv vorbind, eu desenele vreau sa “le revad” in limba in care le-am vazut prima data(pe cat posibil). Acest lucru este pentru mine important, nu pentru ceilalti:), pentru ca altfel isi pierd intensitatea.. si ma intristeaza.( acesta este un subiect despre care chiar vreau sa vorbesc intr-un post viitor asa ca mai multe atunci)

 • Ramona

  din pacate mi-a scapat…
  am vazut multe desene animate..multe nici nu mai stiu cum se numesc..posturile italiene erau pline de asa ceva..iar limba italiana este f usor de perceput cand esti copil..
  ce-i drept..acum..dupa multi ani apreciez mai mult varianta originala(japoneza)..dar pentru un copil…nu conteazza atat dramatismu care il ofera limba…ci..conteaza lumea de basm in care te trimite povestile din acel desen animat…
  ralu…da-i bataie..ca o faci bine
  :*

 • Nessaja

  Am facut rost de episoade cu subtitrare in engleza anul trecut si am ras vazand ca doar ultimul episod nu-l vazusem pe italieni. Daca vreti, dupa ce termin restantele o sa urc episoadele. Calitatea variaza de la asta – ep.1 la asta – ep.35.

 • Anonymous

  am desenele da-ti un add pe simina_sj

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back