Captain Planet and the Planeteers

By YOUR powers combined, I am Captain Planet !

Nu puteam exclude din lista noastra unul dintre cele mai populare seriale de desene animate de la noi, serial difuzat tot de TVR 1 in anii ’90.Spiritul Pamantului, Gaia se trezeste ca sa descopere o planeta distrusa de oameni nepasatori asa ca ea trimite 5 inele magice unor tineri din intreaga lume pentru ca ei sa poata sa lupte pentru salvarea planetei. Ce cinci tineri sunt:
Wheeler – un tanar impulsiv din Brooklyn (America) cam zapacit si mare “lady’s man”. Elementul lui este FOCUL
Linka – o frumoasa rusoaica, cerebrala si culta, este experta in muzica si computere. Elementul ei este VANTUL
Gi– o tanara studenta din Asia, experta in biologie marina si surfer. Iubeste delfinii si este fana de muzica rock’n roll. Elementul ei este APA
Kwame (vocea apartine lui LeVar Burton, Geordi din Star Trek) – este din Africa si este cel mai preocupat de conservarea padurilor si a animalelor. Orice cultiva el creste si da roade. Elementul lui este PAMANTUL
Ma-ti– este juniorul echipei. Crescut de un shaman indian, el are o perceptie profunda a padurii si poseda calitatile tamaduitoare ale plantelor. Elementul lui este INIMA

Atunci cand cei 5 isi unesc puterile si inelele, se naste Captain Planet, eroul absolut al planetei. Toti 6 lupta in fiecare episod impotriva distrugerii naturii si impotriva unor raufacatori ca Verminous Skumm, Duke Nukem, Looten Plunder.
Desi acest serial are elemente fantastice, el este totusi bine inradacinat in realitate si fiecare episod prezinta o problema reala a naturii si a omenirii care o distruge.

Serialul a fost creat in 1990 dupa o idee a lui Ted Turner si realizat apoi de catre Turner Broadcasting System si DiC Entertainment. El a rulat intre 10 septembrie 1990 si 1993. Tot in 1993 a fost creat si un spinoff, The New Adventures of Captain Planet care a rulat pana in 1996 si a fost produs de catre Turner Broadcasting si Hanna-Barbera Productions. Serialul original este cel mai lung serial de desene animate din anii ’90, el avand 113 episoade. Gasiti AICI lista completa a episoadelor.

Captain planet

In 2009 se pare ca o sa apara si live-action-ul pentru marile ecrane. :D De abia astept! ( UPDATE!!! A trecut 2009 si nu a aparut. Mai asteptam)
Pana atunci puteti gasi AICI si AICI serialul original.

The power is YOURS!

Episoade:6 sezoane x 113 episoade x 25 min
Companii: Ted Turner & DIC Entertaiment
Creator : Ted Turner
Tara Origine : SUA

Voci :
* David Coburn – Captain Planet
* Whoopi Goldberg – Gaia (1991-1993)
* Margot Kidder – Gaia (1993-1996)
* LeVar Burton – Kwame
* Joey Dedio – Wheeler
* Kath Soucie – Linka
* Janice Kawaye – Gi
* Scott Menville – Ma-Ti
* Frank Welker – Suchi

Guests ( au fost destule aparitii tip guests , insa am sa ii public pe cei mai cunoscuti)

* Danny Glover – Dr. Apollo
* Helen Hunt
* Elizabeth Taylor – Todd Andrew’s Mom
* Ted Turner – Fred Lerner
* Paul Williams – Kujo
* Meg Ryan – Dr. Blight (1990-1991)
* Martin Sheen – Sly Sludge (1990-1993)
* Sting – Zarm

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back