Alvin and the Chipmunks

Am promis solemn ieri ca voi scrie despre “Alvin and the Chipmunks” ca dedicatie pentru Cristian Ciofu aka cel mai indragostit blogger din Romania. ;))
Alvin and the Chipmunks este, pentru mine, in primul rand seria tv de mare succes care a vazut lumina ochilor in 1983 sub bagheta magica a celor de la Bagdasarian Productions, Ruby-Spears Productions si Lorimar-Telepictures. Acest serial este al doilea care i-a avut ca personaje principale pe the Chipmunks, personaje create de Sir Ross Bagdasarian in anii 50 si care au castigat de-alungul timpului 5 premii Grammy.
Prima aparitie a avut loc in 1950 in format audio si sub denumirea de “David Seville and the Chipmunks“, David Seville devenind ulterior personajul patern care are grija de cele 3 veverite. Atat vocea lui cat si cea a lui Alvin, Simon si Theodore sunt defapt una singura: cea a lui Ross Bagdasarian care, in primele show-uri live care le-a avut, obisnuia sa lip-sync vorbele pesonajului David, fiind acompaniat de 3 papusi-veverite care la randul lor mimau cantecele grupului. Succesul urias a fost cel care a dus la realizarea primului serial animat “Alvin show” care a durat un singur sezon difuzat intre 4 octombrie 1961 si 12 septembrie 1962.
Cel de al doilea serial a durat 8 sezoane (1983-1990), a fost transmis de NBC si in 1988 si-a schimbat denumirea in “The Chipmunks” cand a inceput sa fie produs de catre DiC Entertainment. Ultimul sezon a primit un nume special, “The Chipmunks Go to the Movies“, deoarece fiecare episod era un spoof la un film celebru de la Hollywood (King Kong sau Back To The Future).
Pe langa cele doua seriale animate de televiziune au mai aparut numeroase albume de muzica, cateva filme de animatie si un film pentru marile ecrane.
Mai multe amanunte despre aceasta incredibila si detailata poveste a celor 3 veverite puteti citit pe site-ul oficial sau AICI.
Desi creatorul lor a murit, in acest moment imperiul create de Alvin and the Chipmunks continua sa creasca, putandu-ne astepta in orice clipa la noi si noi aventuri ale celor 3.
Detalii importante:
Voci:
# Ross Bagdasarian, Jr. – Alvin, Simon, David “Dave” Seville, “Uncle” Harry, Chaz Fleming (the Thief)
# Janice Karman – Theodore, Brittany, Eleanor, Jeanette
# Dody Goodman – Miss Beatrice Miller
# Thomas H. Watkins – Uncle “Adventure” Willy, Lilly the dog, numerous incidentals
# Alan Young – Grandpa Seville
Rainy Hayes – Chipette Song vocal artist
Sherwood Ball – Chipmunk Song vocal artist
Nancy Cartwright – Additional voices
# Tress MacNeille – Additional voices
# Frank Welker – Additional voices
# Vanessa Bagdasarian – Additional voices
# Michael Bagdasarian – Additional voices
Lista episoade AICI.
Filme de animatie:
The Chipmunk Adventure” (1987)
Alvin and the Chipmunks Meet Frankenstein” (1999)
Alvin and the Chipmunks Meet the Wolfman” (2000)
Little Alvin and the Mini-Munks” (2003)
In incheiere genericul de inceput al celui de al doilea sezon tv.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back